DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Arodbiedrības diskutēs ar Eiropas Parlamenta deputātu kandidātiem 

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) sadarbībā ar Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komiteju (EESK) organizē Eiropas Parlamenta (EP) deputātu kandidātu diskusiju. Tā notiks 19. aprīlī plkst.10.00 Arodbiedrību namā, Bruņinieku ielā 29/31, Rīgā.  

Diskusija tiks filmēta un translēta LBAS Youtube kanālā. 

Diskusijā piedalīsies Māris Grāvis (“Progresīvie”), Jānis Dinēvičs (“Zaļo un Zemnieku savienība”), Ramona Petraviča  (“Lavija Pirmajā vietā”), Reinis Pozņaks (“Apvienotais saraksts”), Regīna Ločmele (partija “Saskaņa”), Inese Vaidere (“Jaunā Vienotība”), Roberts Zīle (Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"), Eiropas Parlamenta viceprezidents, Ivars Ijabs (“Latvijas attīstībai”). 

Diskusijā tiks apspriesti arodbiedrībām un darbiniekiem svarīgi jautājumi: piemēram, par sadarbību ar arodbiedrībām  - gan nacionālā līmeņa, gan Eiropas, par EP un Padomes direktīvu par adekvātām minimālajām algām Eiropas Savienībā, kas nosaka arī, ka katrai dalībvalstij, kurā koplīguma sarunu aptvērums ir zemāks par 80 % slieksni, ir jāizveido rīcības plāns, lai palielinātu koplīgumu aptvērumu. Esošajā EP Nodarbinātības un sociālo lietu komitejā (EMPL) ir nepietiekami pārstāvēti Latvijas deputāti, - jautāsim par deputātu kandidātu plāniem dalībai darbiniekiem nozīmīgajā komitejā. 

LBAS seko EP deputātu balsojumiem par Latvijas darbiniekiem nozīmīgajiem ES tiesību aktiem, tādēļ lūgsim skaidrot balsojumus par Minimālās algas direktīvu, Darba samaksas pārredzamības direktīvu, Platformu darba direktīvu u.c.  

Diskusijā jautāsim par EP deputātu kandidātu pozīciju par Attālinātā darba direktīvas ieviešanas nepieciešamību, ko darīt, lai mazinātu darba samaksas atšķirības starp vīriešiem un sievietēm un lai mazinātu nelaimes gadījumu darbā skaitu, un kā, viņuprāt, var sasniegt sociāli ekonomisko konverģenci ES, kas netika sasniegta  20 gadu laikā u.c. 

2024. gada 8. jūnijā notiks Eiropas Parlamenta vēlēšanas. Latvijā Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiks jau piekto reizi un tās ir lielākās transnacionālās vēlēšanas pasaulē. Pēc vēlēšanām jaunais Parlaments balsos, lai ievēlētu jauno Eiropas Savienības izpildvaras iestādes – Eiropas Komisijas – priekšsēdētāju un apstiprinātu komisāru kolēģijas sastāvu. Vēlētāji 2024. gadā Eiropas Parlamentā no Latvijas ievēlēs deviņus deputātus. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI