DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

 REA rīkotais kultūrskrējiens gūst lielu atsaucību   

Publicitātes foto

Veiksmīgi aizritējis Rīgas domes, Rīgas enerģētikas aģentūras (REA) un Klimata un enerģētikas ministrijas darbinieku un ārvalstu partneru kopīgais skriešanas treniņš, kurā piedalījās vairāk nekā 100 cilvēki un kas tika apvienots ar ekskursiju pa Rīgu. 

“Dalībnieki bija pozitīvi noskaņoti, izbaudīja skrējienu un interesantos stāstus par Rīgas vēsturi, arhitektūru un kultūru. Daudzi atzina, ka šādu pasākumu vajadzētu organizēt ik gadu, popularizējot veselīgu dzīvesveidu un saliedējot darbiniekus. Ārvalstu viesi, kas skaita ziņā bija aptuveni puse no visiem dalībniekiem, izteica prieku par inovatīvo pieeju pilsētas iepazīšanai,” norāda Rīgas enerģētikas aģentūras projektu vadītāja Ieva Kalniņa.  

Kultūrskrējiena mērķis bija popularizēt veselīgu dzīvesveidu, dodoties lēnā skrējienā pa Rīgas vēsturiskajām ielām, izzinot arhitektūras, vēstures un kultūras pērles. Šī ekskursija gida un trenera vadībā bija vieglas fitnesa un kultūras izziņas sajaukums. Tā bija lieliska iespēja sākt fiziskas aktivitātes tiem, kuri meklē papildu pamudinājumu, vai papildināt savu treniņu grafiku tiem, kuri jau ikdienā sporto. 

Kultūrskrējienā piedalījās Rīgas enerģētikas aģentūras, Rīgas domes, Klimata un enerģētikas ministrijas darbinieki, kā arī viesi no Apvienoto Nāciju Organizācijas Klimata pārmaiņu starpvaldību padomes (IPCC) un URBACT projekta “Let's Go Circular!” 10 pilsētām. IPCC pārstāvji no 15.-19. aprīlim viesojas Rīgā, lai piedalītos dažādos klimata tēmai veltītos pasākumos.  

Piektdien, 19. aprīlī Rīgas domē norisināsies IPCC ekspertu sanāksme, kuras laikā galvaspilsētas pašvaldība organizēs semināru “Klimata pārmaiņas un pielāgošanās tām pilsētās”, kurā IPCC eksperti iepazīstinās ar speciālo ziņojumu saistībā ar pilsētu pielāgošanos klimata pārmaiņām, jaunāko pētījumu datiem, tostarp zaļās infrastruktūras un arhitektūras nozīmi pilsētvidē.  

 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI