DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā atklās fotogrāfiju izstādi “Latgalietis XXI gadsimtā”

Par godu Latgales kongresa gadadienai Saeimas namā ceturtdien, 18.aprīlī, atklās fotogrāfiju izstādi “Latgalietis XXI gadsimtā”. Izstādē varēs aplūkot 12 autoru fotogrāfijas ar dažādiem Latgales cilvēkiem. Fotogrāfijās attēlotas viņu paražas, tikumi, tradīcijas un rakstura īpašības.

Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas priekšsēdētājs Edmunds Teirumnieks un apakškomisijas sekretāre Anna Rancāne. Klātesošos arī uzrunās Krāslavas ģimnāzijas skolniece un skatuves runas konkursa “Vuolyudzāni" pērnā gada uzvarētāja Anna Guba, kā arī latgaliešu valodas, kultūras un vēstures olimpiādes pērnā gada uzvarētāji, Nautrēnu vidusskolas skolēni Rūta Vonoga un Renārs Jurdžs.  

Pasākumā uzstāsies latgaliešu kultūras kustības “Volūda” folkloras kopa “Ceidari”.

Šīs fotogrāfijas ir daļa no ceļojošās izstādes, kas tapa 2017.gadā par godu Latgales kongresa simtgadei un par godu šim notikumam iekļautas arī īpašā fotogrāmatā. Ideja par Latgales cilvēku fotoattēlu apkopojumu radās fotogrāfam no Preiļiem Igoram Pličam, un viņš ir arī viens no šīs izstādes fotogrāfiem.

Latgales kongresa diena iedibināta par godu 1917.gada 27.aprīļa Latgales latviešu kongresam un tā pieņemtajiem lēmumiem, kas bija nozīmīgs solis ceļā uz vienotas un neatkarīgas Latvijas valsts izveidi 1918.gadā.

Izstāde “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana ceturtdien, 18.aprīlī, notiks pulksten 12.35 Saeimas nama Lielajā vestibilā, Jēkaba ielā 11. Izstāde būs apskatāma līdz 30.aprīlim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI