DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīdzinieki aicināti piedalīties aptaujā par paradumiem un laika pavadīšanas iespējām vakaros un naktīs  

Līdz 10. maijam Rīgas pašvaldības Pilsētas attīstības departaments aicina galvaspilsētā dzīvojošos un strādājošos izteikt savu viedokli par paradumiem un laika pavadīšanas iespējām vakaros un naktīs.  

Aptaujas anketa pieejama portāla georiga.lv sadaļā “Iesaisties”:  

https://georiga.eu/iesaisties/aptauja-riga-dzivojosajiem-par-paradumiem-un-laika-pavadisanas-iespejam-vakaros-un-naktis/ 

Pilsētas attīstības departaments veic priekšizpēti par vakara un nakts laika plānošanas un pārvaldības situāciju Rīgā, kas kalpos par pamatu turpmākai vakara un nakts laika tēmas attīstībai pilsētā. Ar aptaujas palīdzību plānots noskaidrot Rīgā dzīvojošo un strādājošo sajūtas, paradumus, novērojumus u.c. aspektus vakara un nakts laikā, lai, tos plānojot, pašvaldība efektīvāk spētu noteikt lietotājiem svarīgāko.  

Pēdējos gados šī tēma ir kļuvusi aktuālāka saistībā ar iedzīvotāju darba, atpūtas un izklaides paradumu maiņu. Cilvēki arvien vairāk laika pavada darbā, savukārt atpūšas un pārvietojas arvien biežāk pēc tradicionālā darba laika beigām (laika posmā no plkst. 18.00  līdz plkst. 06.00), līdz ar to arī rīdzinieku veselības un naktsmiera jautājumi šajās diennakts stundās kļuvuši īpaši aktuāli. Vienlaikus pieaug cilvēku vajadzības pēc ikdienas pakalpojumiem ārpus tradicionālā darba laika un cilvēku skaita pieaugums ārtelpās vakaros un naktīs paaugstina drošības riskus.  

Aptauja ir anonīma un atbildes tiks analizētas vispārīgā veidā. Aptaujas aizpildīšana aizņem 15 – 20 minūtes. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI