DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

18. aprīlī Daugavpilī notiks forums uzņēmējiem par atbalstu biznesam Latgalē 

Publicitātes attēls

Šā gada 18. aprīlī Daugavpilī notiks forums Latgales reģiona uzņēmējiem, uzņēmējus pārstāvošo un atbalsta organizāciju, kā arī pašvaldību pārstāvjiem “Finansējums un atbalsts biznesam Latgalē”. Pasākuma laikā uzņēmējiem būs iespēja uzzināt visaptverošu informāciju par pieejamām valsts un Latgales plānošanas reģiona atbalsta programmām un nosacījumiem, klausīties vairāku uzņēmumu pieredzes stāstos, kā arī kontaktbiržā gūt konsultācijas no virknes valsts atbalsta institūciju pārstāvjiem.  

Forumu atklās ekonomikas ministrs Viktors Valainis un Augšdaugavas novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins. Foruma sākumā Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis sniegs ieskatu valsts, Atveseļošanas fonda un ES fondu atbalsta programmās uzņēmumu attīstībai, produktivitātes un eksportspējas kāpināšanai. 

Savukārt diskusijā “Kā ar valsts atbalstu sekmēt Latgales uzņēmumu un reģiona ilgtspējīgu attīstību?” ekonomikas ministrs ar Latgales speciālās ekonomiskās zonas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales padomes, kā arī uzņēmumu pārstāvjiem diskutēs par nepieciešamo atbalstu straujākai Latgales reģiona biznesa attīstībai.   

Foruma otro daļu atklās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja un Attīstības finanšu institūcijas “Altum” (Altum) valdes loceklis Jēkabs Krieviņš, uzrunājot klātesošos par šā brīža aktuālo valsts atbalsta piedāvājumu Latgales reģiona uzņēmējiem.  

Foruma turpinājumā LIAA, Altum un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) pārstāvji informēs par šobrīd pieejamām atbalsta programmām uzņēmējiem. Savukārt Latvijas Digitālais akselerators informēs par Eiropas Digitālo informācijas centru atbalsta iespējām uzņēmuma digitalizācijai un Latgales plānošanas reģions informēs par plānošanas reģiona pašvaldību atbalstu uzņēmējiem. Tāpat foruma laikā savā biznesa pieredzē dalīsies SIA “Himalayan International” un SIA “WELD PRO” pārstāvji. 

Vienlaikus foruma laikā komersantiem un citiem pasākuma dalībniekiem būs iespēja klātienē saņemt LIAA, Altum, CFLA, Latvijas Digitālā akseleratora, Nodarbinātības valsts aģentūras, Patentu valdes, Valsts darba inspekcija, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas IT klastera un Latgales Speciālās ekonomikas zonas pārstāvju konsultācijas par atbalsta instrumentiem un atbalsta saņemšanas nosacījumiem. 

Forums Latgales reģiona komersantiem notiks š.g. 18. aprīlī pl.10.00 Augšdaugavas novada Kultūras centra “Vārpa” telpās, Daugavpilī, Dobeles ielā 30. Foruma dienas kartība un pieteikšanās veidlapa dalībai forumā publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē. Forums tiešraidē būs vērojams Ekonomikas ministrijas Youtube un Facebook kanālā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI