DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas pašvaldības policijā turpinās darbinieku apstākļu uzlabošana un atalgojuma celšana

Rīgas pašvaldības policija turpina paaugstināt konkurētspēju, uzlabojot darba vides apstākļus un pakāpeniski palielinot darbinieku atalgojumu, par to trešdien, 10. aprīlī, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputātus informēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) vadība.

“Pēdējā gada laikā mums ar kopējām pūlēm Rīgas pašvaldības budžetā ir izdevies atvēlēt papildu līdzekļus, lai divos soļos jūtami paaugstinātu RPP darbinieku atalgojumu, kas ir cieši saistīts ar darbinieku noturēšanu un kopējo RPP prestiža celšanu. Ieviešot jaunus inovatīvus instrumentus un attīstot videonovērošanu, RPP ieņem arvien nozīmīgāku lomu drošības un kārtības uzturēšanā galvaspilsētā. Redzam, ka pērn pieaudzis arī izsaukumu un reģistrēto pārkāpumu skaits. Mums jāturpina stiprināt un attīstīt RPP resursu, tāpēc esmu apņēmusies meklēt finanšu līdzekļus arī nākamā gada budžetā, lai panāktu konkurētspējīgu atalgojumu un uzlabotu darba apstākļus policistiem,” uzsver Rīgas vicemēre Linda Ozola.

“Pašvaldības policijas sasniegto rezultātu atslēga ir profesionāļi, kuri strādā policijā un kuri regulāri attīsta savas profesionālās iemaņas un māk tās efektīvi izmantot ikdienas darbā ar pārkāpējiem. Policija īsteno arvien jaunus pasākumus darbinieku piesaistei un noturēšanai, kas balstīti uz darbinieku vajadzību un apmierinātības analīzi. Diemžēl būtisks aspekts vēl aizvien ir policijas darbinieku atalgojums, kas nav konkurētspējīgs darba tirgū. Tāpēc mums ir gandarījums par Rīgas valstspilsētas domes izpratni un atbalstu šī jautājuma sakārtošanā,” pauž RPP priekšnieks Juris Lūkass.

RPP darbinieku atalgojums palielināts divos soļos - 2023. gada 1. jūlijā paaugstinātas policijas darbinieku mēnešalgas pamatfunkciju veicējiem no 8 % līdz 16 %, no 2024. gada – vēl par vidēji 12 %.

Trešais iezīmētais solis paredz paaugstināt mēnešalgu no 12% līdz 16% no nākamā gada 1. janvāra. Ja izdotos ieviest arī trešo soli, kārtībnieka un kārtībnieka-glābēja mēnešalga pirms nodokļu nomaksas varēs sasniegt 1420 eiro, inspektora-glābēja mēnešalga – 1500 eiro, bet vecākā inspektora mēnešalga – 1800 eiro.

Darbiniekiem tiek nodrošinātas klātienes vai attālinātas konsultācijas, psiholoģiskā atbalsta sarunas un telefonsarunas. Pieejams arī psihologa atbalsts divu gadu periodā pēc darba tiesisko attiecību pārtraukšanas darbiniekiem, kuriem darba stāžs pārsniedz 15 gadus. Pieejams psihologa atbalsts arī darbinieku radiniekiem. Sākta jauno darbinieku (stažieru) individuālā apmācība, kur tiek likts liels uzsvars uz darba vidē balstītām mācībām, līdz ar ko tiek nostiprinātas teorētiskajās apmācībās gūtās zināšanas.

Gada sākumā RPP bija 725 darbinieki, no kuriem vidēji dienā dienesta pienākumus pildīja 312 policijas darbinieki jeb viens policijas darbinieks uz 2162 iedzīvotājiem.

2023. gadā RPP apkalpojusi vairāk nekā 140 000 izsaukumu jeb par 10% vairāk nekā 2022.gadā. Kopumā fiksēti vairāk kā 81 400 pārkāpumu.

10. aprīlī RPP vadība iepazīstināja komitejas deputātus ar 2023. gada darba rezultātiem un turpmākiem plāniem sabiedriskās kārtības un drošības uzlabošanai galvaspilsētā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI