DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

ES Telekomunikācijas ministru padomes sanāksmē plāno apstiprināt Louvain-La-Neuve deklarāciju

11.–12. aprīlī Louvain-La-Neuve, Beļģijā norit neformālā Eiropas Savienības (ES) telekomunikāciju ministru sanāksme par digitālās transformācijas politikas aktualitātēm, tostarp par interneta lietotāju atbildību tiešsaistē un Eiropas digitālās infrastruktūras vajadzībām. Latvijas delegāciju vada Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Ģirts Dubkēvičs, savukārt par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) kompetences jautājumiem sanāksmē Latviju pārstāv ministrijas valsts sekretārs Edvīns Balševics.  

Beļģijas prezidentūra aicina ministrus neformālajā sanāksmē diskutēt par digitālās identitātes rīkiem, kas nodrošina uzticamu lietotāju verifikāciju, vienlaikus ievērojot privātumu un anonimitāti, kā arī svarīgākajām privātuma un uzticamības nodrošināšanas stratēģijām. Papildus klātesošie aicināti diskutēt par izaicinājumiem, ar kuriem saskarās interneta platformas, lai nodrošinātu drošu un uzticamu verifikāciju, kā arī ilgtermiņa satvaru drošai verifikācijai, kas saskan ar jaunāko tehnoloģiju attīstību. Tāpat sanāksmē plānots apstiprināt Louvain-La-Neuve deklarāciju, par drošākas, atbildīgas un uzticamas tiešsaistes vides veicināšanu.

Latvija plāno atbalstīt un pievienoties Louvain-La-Neuve deklarāciju, par drošākas, atbildīgas un uzticamas tiešsaistes vides veicināšanu. ES dalībvalstis aicinās Eiropas Komisiju apvienot Digitālo pakalpojumu akta un Eiropas Digitālās identitātes makā pieejamos rīkus, lai nodrošinātu nepieciešamos drošības pasākumus digitālo pakalpojumu lietotājiem, jo īpaši neaizsargātākajām grupām, kurām nepieciešama vislielākā aizsardzība, nodrošinot drošāku, atbildīgāku un iekļaujošāku digitālo vidi, piemēram, bērniem un jauniešiem. Apstiprinot šo deklarāciju, ES dalībvalstis plāno paaugstināt digitālās vides drošību un uzticamību.

VARAM Valsts sekretārs diskusijās plāno uzsvērt drošas un uzticamas identitātes satvara nostiprināšanas nozīmi, vienlaikus norādot uz bērnu un jauniešu drošas verifikācijas nodrošināšanu digitālajā vidē, ievērojot to privātumu. Nozīmīgi, lai platformās ir iespēja integrēt ES atzītas un drošas verifikācijas sistēmas, kam būtu jābūt apskatītam jau izstrādes laikā. Tāpat plānots akcentēt ES Digitālo maku (European Digital Identity Wallet) kā vienu no risinājumiem drošas un uzticamas verifikācijas nodrošināšanai. 

Tāpat neformālajā sanāksmē diskutēs par Satiksmes ministrijas kompetencē esošo tēmu par  Eiropas digitālās infrastruktūras vajadzībām, ņemot vērā Eiropas Komisijas nesen publicēto priekšlikumu paketi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI