DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Par iespējamu atkritumu konteineru dedzināšanu naktī Purvciemā Rīgas pašvaldības policija aiztur vīrieti

Laikā no 26. marta līdz 1. aprīlim Rīgas pašvaldības policija (RPP) reģistrējusi 3690 notikumus. Arī šajā nedēļā lielākais notikumu skaits bijis RPP Latgales pārvaldē – gandrīz 20% no visiem reģistrētajiem notikumiem. Kopumā RPP šajā laika periodā par dažādiem pārkāpumiem uzsāka 1004 administratīvā pārkāpuma procesus.

Marta beigās Purvciemā vienas nakts laikā tika konstatēti vairāki gadījumi, kad daudzdzīvokļu māju kāpņu telpās bija aizdedzināti sadzīves atkritumu konteineri. Īsi pirms viena no gadījumiem, RPP Vidzemes pārvaldes ekipāža, dodoties prom no daudzdzīvokļu mājas Ūnijas ielā, kur bija aizdedzināts atkritumu konteiners, pamanīja vīrieti, kurš ātrā solī devās prom no notikuma vietas. Pēc brīža likumsargi konstatēja, ka arī Ieriķu ielā deg sadzīves atkritumu konteiners. Ekipāža par novēroto ziņoja dežurantam, kurš nekavējoties veica RPP ekipāžas operatīvā transportlīdzekļa videokameras ieraksta pārskatīšanu un nodeva iespējamās aizdomīgās personas pazīmes pārējām RPP ekipāžām, kas patrulēja šajā apkārtnē. Jau pēc dažām minūtēm policisti aizturēja minēto vīrieti un nodeva viņu Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Savukārt, 29. martā RPP kopā ar Valsts policijas darbiniekiem reida laikā Centrālajā Dzelzceļa stacijā pārbaudīja 41 personu. Par dažāda veida pārkāpumiem, RPP Centra un Latgales pārvaldes darbinieki uzsāka 30 administratīvā pārkāpuma procesus, no tiem 11 saistīti ar smēķēšanas, tabakas aizstājējproduktu un bezdūmu tabakas izstrādājumu lietošanas ierobežojumu pārkāpšanu, t.sk., ja tos izdarījis bērns. Tāpat konstatēti 13 pārkāpumi saistībā ar personas atrašanos publiskā vietā ar atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu, no tiem 2 gadījumos tās bija nepilngadīgas personas.

Šajā nedēļā RPP Videonovērošanas centrā videokamerās fiksēti gandrīz trīs reizes vairāk pārkāpumu nekā nedēļu iepriekš – 92 pārkāpumi. Nedēļas griezumā mazliet samazinājies RPP redzeslokā nonākušo nepilngadīgo personu skaits – 148. Tāpat samazinājies notikumu skaits saistībā ar ģimenes konfliktiem – RPP kopumā reģistrējusi 23 šādus notikumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI