DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepājas pašvaldībā paplašināta e-pakalpojumu pieejamība 

Publicitātes foto

Uzlabojot pakalpojumu pieejamību un saņemšanas ērtumu, Liepājas pašvaldības e-pakalpojumu vietnei epakalpojumi.liepaja.lv veikti vairāki tehniski uzlabojumi un paplašināts pieejamo pakalpojumu skaits. Turpmāk e-pakalpojumu vietnē būs apkopotas ne tikai pakalpojumu un līdzfinansējuma saņemšanas iespējas, bet arī reģistrācija pasākumiem un dažādas iedzīvotāju iesaistes formas.

Kopumā e-pakalpojumu vietnē līdz šim ievietoti 311 dažādi pakalpojumi un pieteikšanās, kas pieejamas uz noteiktu periodu. Vietnē arī nodrošināta sasaiste ar citiem aktuāliem rīkiem, tostarp reģistrs skolai un pirmsskolai, pieteikšanās brīvprātīgo palīgu datu bāzei, kā arī tiešsaistes pieraksts pie pašvaldības speciālistiem. Pakalpojumu skaits pakāpeniski arvien pieaug.    

Lai vieglāk atrast nepieciešamo, tagad pakalpojumu atlasi var veikt vairākos veidos – pēc kategorijas, nozares vai iestādes. Tāpat izveidots meklētājs, kurā var meklēt pēc pakalpojuma nosaukuma.  

Uzklausot pašu lietotāju ierosinājumus, atvieglota veidlapu aizpildīšana. Tāpat iedzīvotājiem tagad ir iespēja sniegt atsauksmi par pakalpojumu vai sniegto informāciju, lai to padarītu vēl pārskatāmāku, saprotamāku un noderīgāku. Vietne ir arī veidota tā, lai būtu ērti lietojama mobilajās ierīcēs. 

Šobrīd e-pakalpojumu vietnē reģistrējušies 8 450 cilvēki. Paplašinot darbību un pasākumu klāstu, pēdējo gadu laikā lietotāju skaits ik gadu pieaug par diviem tūkstošiem. Uz šo brīdi vietnē ir aktīvi 40 pakalpojumi, seši līdzfinansējuma konkursi, pieteikumu anketas uz diviem pasākumiem, kā arī iespēja izteikt viedokli par sešu pašvaldības saistošo noteikumu projektu redakcijām.  

Sākotnēji vietne tika veidota kā līdzfinansējuma projektu konkursu pieteikšanās portāls. Pieaugot iestāžu interesei elektronizēt savus pakalpojumus, kā arī iedzīvotāju pieprasījumam tos saņemt attālināti, esošā vietne attīstīta kā elektronisku pakalpojumu saņemšanas vieta. 

Turpinot pašvaldības pakalpojumu digitalizāciju, aicinām iedzīvotājus sūtīt savus ierosinājumus, ko vēl būtu nepieciešams digitalizēt, informāciju sūtot uz e-pastu: it@liepaja.lv. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI