DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. martā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Vēl šonedēļ var pieteikties projektu konkursam sabiedrības līdziesaistes aktivitātēm Liepājā, Kuldīgas un Dienvidkurzemes novados 

Publicitātes foto

Lai ar dažādu kultūras notikumu palīdzību veicinātu sabiedrības līdziesaisti, līdz 22. martam vēl var pieteikties nodibinājuma “Nodibinājums Liepāja 2027” (Liepāja 2027) izsludinātajam projektu konkursam par dažādu aktivitāšu organizēšanu Liepājā, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novados. 

Pieteiktie projekti var būt ļoti dažādi, piemēram, izrādes, performances, koncerti, lasījumi u.c.. Būtiski, lai notikuma dalībniekiem būtu iespēja aktīvi līdzdarboties. 

Kopējais projektu konkursā pieejamais finansējums ir 10 135 eiro. Viena projekta atbalstam var saņemt 2027 eiro. Kopumā Eiropas dienā, 9.maijā, ar šī projektu konkursa palīdzību plānots īstenot piecas aktivitātes - trīs Liepājā, vienu Dienvidkurzemes novadā un vienu Kuldīgas novadā.  

Lai veicinātu kultūras dzīves attīstību Liepājas apkaimēs – vietās, kur ikdienā kultūras notikumu nav daudz, taču dzīvo daudz liepājnieku, Liepājā projektu norises vietai jābūt ārpus pilsētas centra. Dienvidkurzemes un Kuldīgas novados projektus var īstenot jebkurā vietā šo novadu teritorijā. 

Projektu konkursam var pieteikties gan fiziskas personas (dažādu nozaru un starpnozaru mākslinieki no vizuālās mākslas, skatuves mākslas, dizaina, arhitektūras, literatūras, kino u.c. jomām, kultūras norišu organizatori, zinātnieki, pētnieki, aktīvisti, pavāri, spēļu dizaineri, izgudrotāji u.c.), gan juridiskas personas (kultūras organizācijas, biedrības, radošo industriju jomā strādājoši uzņēmumi u.c.).  

Projektu iesniegšanas termiņš: 2024. gada 22. marts un tie jārealizē šī gada 9. maijā.  

Projektu konkursa nolikums pieejams šeit.

Paralēli pieciem notikumiem, kuri saņems atbalstu izsludinātajā projektu konkursā, 9. maijā paredzētas vēl arī citas Liepāja 2027 organizētas radošas aktivitātes Eiropas dienas atzīmēšanai. Pulksten 18.00 radošās (ne)miera zemes teritorijā (Liepājas apkaimēs, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novada pilsētās un pagastos) tiks uzvilktas buras, kas kalpos kā simbols mūsu kopīgi uzsāktajā ceļā uz 2027. gadu - Eiropas kultūras galvaspilsētu. Buru noformēšanā varēs piedalīties jebkurš iedzīvotājs, lai kopīgi radītu savai apkaimei, pagastam, pilsētai unikālu un šīs vietas īpašo raksturu izceļošu buras noformējumu. Par buru akciju plašāka informācija vēl sekos. Savukārt, vairākos Liepājas skatlogos 9. maijā tiks atklāta Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņu darbu izstāde, kurā būs redzamas jauniešu interpretācijas par tēmu (ne)miers. 

Projektu konkurss tiek realizēts ar Liepājas valstspilsētas pašvaldības, Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Eiropas Savienības programmas “Radošā Eiropa” projekta “CreArt 3.0 #STRINGING_TOGETHER” līdzfinansējumu. 

Par Eiropas dienu: 9. maijā visā Eiropā ar daudzveidīgu un plašu notikumu klāstu tiek atzīmēta Eiropas diena un tā ir veltīta mieram un vienotībai. Šajā datumā atzīmē vēsturiskās Šūmana deklarācijas gadskārtu. R. Šūmans savā deklarācijā izklāstīja ideju, kā Eiropā iedibināt jauna veida politisko sadarbību, kas karadarbību starp Eiropas nācijām padarītu neiedomājamu. Šūmana priekšlikumu uzskata par pašreizējās Eiropas Savienības pirmsākumu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI