DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija Kuldīgā ar drona palīdzību veic satiksmes uzraudzību

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa amatpersonas februāra sākumā uzraudzīja ceļu satiksmes drošību, izmantojot bezpilota lidaparātu jeb dronu. Satiksmes uzraudzība ar dronu veikta Kuldīgā un kopumā fiksēti 11 ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu.

Februāra sākumā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ziemeļkurzemes iecirkņa Izmeklēšanas nodaļas amatpersonas, izmantojot dronu, uzraudzīja satiksmes drošību un vispārējo ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu Kuldīgā, Kuldīgas apvedceļa krustojumā, kur trīs stundu laikā likumsargi fiksēja 10 autovadītājus, kuri, neievērojot ceļa zīmes Nr. 207. "Neapstājoties tālāk braukt aizliegts", iebrauca krustojumā, turpinot ceļu. Fiksētos autovadītājus Ziemeļkurzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas apturēja turpat, netālu un transportlīdzekļu vadītāji saukti pie atbildības par ceļa zīmes neievērošanu.

Tāpat pārbaudes laikā konstatēts, ka viens no transportlīdzekļu vadītājiem pārvietojies ar automašīnu, kurai noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, par ko arī uzsākts administratīvā pārkāpuma process.

Saskaņā ar ceļu satiksmes likumu, par tās prasības neizpildīšanu, kura noteikta ar 207. ceļa zīmi (par transportlīdzekļa neapturēšanu), piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam 10 eiro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam — 30 eiro apmērā.

Lai autobraucēji neapdraudētu sevi un apkārtējos satiksmes dalībniekus, Valsts policija ceļu satiksmes kontrolei periodiski izmanto dronus, uzsvaru liekot gan uz agresīvas braukšanas pārkāpumu fiksēšanu, gan ceļa zīmju ievērošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI