DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts prezidents ar finanšu ministru pārrunā līdzšinējo pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmu 

26. februārī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu. Tikšanās laikā puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar pašvaldību finanšu izlīdzināšanu, tostarp Rēzeknes pilsētas finanšu situāciju, līdzšinējo progresu ar Eiropas Savienības fondu apguvi, kā arī šā gada valsts budžeta izpildes rādītājus un darbu pie 2025. gada valsts budžeta.  

Sarunā Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka reģionālo vizīšu laikā pašvaldības bieži pauž savu neapmierinātību ar esošo finanšu izlīdzināšanas sistēmu, norādot, ka tā nav pietiekami efektīva. Kopējās vajadzības un to izmaksas ir pieaugušas visām pašvaldībām, bet esošais finansējums nespēj nodrošināt nepieciešamo. Šobrīd gan finansiāli nodrošinātas, gan mazāk nodrošinātās pašvaldības jūtas neapmierinātas. Tādējādi jebkādas jaunas reformas prasa esošo resursu pārskatīšanu. Galarezultāts ir jāvērtē pēc pašvaldības sniegto pakalpojumu kvalitātes. 

Puses arī pārrunāja turpmākajos gados nepieciešamo finansējumu aizsardzības un iekšlietu dienestu spēju stiprināšanai. Valsts prezidents uzsvēra, ka abu nozaru vajadzības ir jāskata kopsakarā, turpinot tuvināt iekšlietu resora atalgojuma sistēmu aizsardzības resora līmenim.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI