DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs tiksies ar Ukrainas prezidenta kundzi Olenu Zelensku un Ukrainas premjerministra vietnieci Olgu Stefanišinu

2024. gada 31. janvārī un 1. februārī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš tiksies ar Ukrainas prezidenta kundzi Olenu Zelensku (Olena Zelenska) un Ukrainas premjerministra vietnieci Eiropas un Eiro-atlantiskās integrācijas jautājumos Olgu Stefanišinu (Olha Stefanishyna), kā arī piedalīsies starptautiskās konferences “Krievijas Karš pret Bērniem” (“Russia’s War on Children”) atklāšanā Rīgā.

Tiekoties ar O. Zelensku, kura ir arī šīs konferences patronese, K. Kariņš pastāstīs par Latvijas sniegto atbalstu Ukrainas sabiedrībai un bērniem. Savukārt tikšanās laikā ar O. Stefanišinu amatpersonas pārrunās Ukrainas integrācijas Eiropas Savienībā un ciešākas sadarbības ar NATO aktualitātes. K. Kariņš apliecinās Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainas dalībai abās organizācijās.

Divu dienu konferencē Rīgā piedalīsies prominenti starptautiski pārstāvji, eksperti, žurnālisti, citu valstu amatpersonas un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Konference “Krievijas karš pret bērniem” kalpos par platformu tam, lai bērni no Ukrainas sniegtu savas liecības par pārdzīvoto.

Ārlietu ministrija, kā viena no konferences organizētājām, atbalstīs Ukrainas centienus padarīt redzamus Krievijas pārkāpumus pret vairāk nekā 20 000 bērnu, kas ir nelikumīgi deportēti vai piespiedu kārtā pārvietoti no Ukrainas pagaidu okupētajām teritorijām. Konferencē rosinās diskusijas, lai meklētu risinājumus bērnu atgriešanai un ģimeņu atkalapvienošanai. Vienlaikus ir svarīgi izlemt, kuri no pieejamajiem rīkiem būtu izmantojami, lai vainīgos sauktu pie tiesiskās un politiskās atbildības.

Latvija ir pievienojusies Ukrainas dibinātajai “Starptautiskajai koalīcijai Ukrainas prettiesiski deportēto un piespiedu pārvietoto bērnu atgriešanai Ukrainā”.

Plašāk par konferenci: www.russiaswaronchildren.org

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI