DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes

Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna Ziemassvētku pasākumā Rīgas pilī 

Sveicināti Rīgas pilī! 

Mīļie draugi! 

Godātie vecāki un bērni! 

Man ir patiess prieks jūs sveikt Valsts prezidenta rezidencē no Cīravas, Liepājas, Saldus, Vārmes, Valkas, Alūksnes, Tirzas, Gaujienas, Ilūkstes, Balviem, Daugavpils, Kombuļiem, Jaunjelgavas, Tērvetes, Jelgavas, Ozolniekiem, Baldones, Olaines, Rīgas un no manas dzimtās Jūrmalas. Jūs pārstāvat visu Latviju – lielas un mazas pilsētas, lielus un mazus novadus. 

Paldies, ka esat ieveduši mājīguma sajūtu arī Rīgas pilī! Mazliet prieka, jautrības, jestruma un skraidīšanas šeit nemaz nenāk par ļaunu. 

Pieņemu, ka ceļš nebija nemaz tik vienkāršs. Ir ļoti skaisti sasniedzis, bet laikapstākļi nav pateicīgi braukšanai, un ceļi nav viegli izbraucami. Tāpat labi apzinos, ka kādam no jums bija jāizbrīvē pēcpusdiena darbā un skolā, kādam bija jāatceļ treniņš vai dejošana, vai no kaut kā cita jāatsakās. Tādēļ vēl lielāks paldies jums! 

Jūs esat šeit, jo jūs kā stipras ģimenes esat paraugs saviem līdzcilvēkiem un mums visiem Latvijā. Jūs lieliski parādāt, kā var apvienot gan darbu, gan rūpes par bērniem, gan arī sabiedriskās aktivitātes. Izlasot aprakstu par katru no jums, gandrīz katrā bija ierakstīts: “Paraugs savam novadam, pilsētai un līdzcilvēkiem.” 

Man ir prieks, ka daļa no jums ir atgriezusies no ārvalstīm. Jūs esat atpakaļ Latvijā. Jūs esat saredzējuši mūsu valsti kā iespēju zemi un dalāties savā pieredzē un dzimtenes mīlestībā ar mums visiem. Galu galā, nekur nav tik labi kā mūsu pašu Latvijā. Nekur nav tik labi, kā tajā vietā, kur jūs dzīvojat. 

Gribu jums visiem vēlēt ļoti priecīgus un radošus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu! Paldies par to, ka jūs esat! Lai šis pasākums mums visiem kopā ir liela iedvesma! Lai mums ir tikpat balti Ziemassvētki kā šī diena, tikpat balts Jaunais gads un tikpat skaists nākamais gads! 

Informācijai: 

Uz tradicionālo Ziemassvētku pasākumu pēc novadu pašvaldību ierosinājuma bija aicinātas sabiedriski aktīvākās un radošākās Latvijas daudzbērnu ģimenes, kā arī ģimenes, kas pēc ilgstošas prombūtnes ārzemēs ir atgriezušās uz dzīvi Latvijā. Ģimenes Rīgas pilī pulcējās no Aizkraukles novada, Alūksnes novada, Augšdaugavas novada, Dienvidkurzemes novada, Dobeles novada, Gulbenes novada, Krāslavas novada, Kuldīgas novada, Ķekavas novada,  Saldus novada, Smiltenes novada, Valkas novada, Balviem, Daugavpils, Jelgavas, Jūrmalas, Liepājas, Olaines un Rīgas. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI