DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. novembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Saeimas namā atklās jauniešu fotokonkursa “Manas brīvības piemineklis” uzvarētāju darbu izstādi

Saeimas namā ceturtdien, 16.novembrī, svinīgi atklās jauniešu fotokonkursa “Manas brīvības piemineklis” uzvarētāju darbu izstādi. Pasākumā apbalvos uzvarētājus, īpašo balvu ieguvējus, kā arī pedagogus, kuri rosinājuši šo jauniešu dalību konkursā.

Izstādi atklās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa. Klātesošos uzrunās arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba izpildsekretārs pulkvedis Māris Gavrilko, Zemessardzes komandieris pulkvedis Kaspars Pudāns, Jaunsardzes centra direktors pulkvedis Aivis Mirbahs, bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris atvaļināts viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots un bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris atvaļināts ģenerālleitnants Raimonds Graube. Tāpat konkursa uzvarētājus uzrunās un balvu pasniegs Aizsardzības ministrijas fotogrāfs Armīns Janiks.

Izstādē iekļauti 12 darbi, kuri fotokonkursā “Manas brīvības piemineklis” atzīti par labākajiem. Tuvojoties Lāčplēša dienai un godinot brīvību kā mūsu kopīgu un sargājamu vērtību, parlaments aicināja jauniešus vecumā no 15 līdz 25 gadiem piedalīties fotokonkursā. Tā dalībniekiem radošā un pārdomas rosinošā fotogrāfijā bija jāietver savs redzējums par brīvību un tās simboliem – lietām, priekšmetiem un cilvēkiem.

Konkursā uzvarējušo darbu autori ir Edgars Ancītis, Annija Balčūne, Alise Bērzapāne, Dmitrijs Bulaņenko, Aiva Enija Erneste, Līga Gredzena, Sandra Kirilova, Oļesja Kovaļevska, Maksims Lodiņš, Emīlija Skrupska, Kaspars Zborovskis un Rūdolfs Žihars.

Pēc izstādes atklāšanas konkursa uzvarētāji, īpašo balvu ieguvēji un pedagogi izstaigās Saeimas namu un apmeklēs Ādažu militāro bāzi, kur dosies izbraucienā ar bruņutransportieriem “Patria”.

Fotokonkursu organizē Saeima. To rīko Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Jaunsardzes centru.

Izstādes atklāšana ceturtdien, 16.novembrī, notiks Saeimas nama Lielajā vestibilā, Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 10.35.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI