DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. oktobrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar zemkopības ministru apspriež aktuālo situāciju nozarē

Gatis Bergmanis, Valsts prezidenta kanceleja

27. oktobrī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar zemkopības ministru Armandu Krauzi, lai pārrunātu ministra izvirzītās darba prioritātes, aktuālo situāciju lauksaimniecības nozarē, tai skaitā jautājumu par samazināto PVN likmi augļiem un dārzeņiem.

Valsts prezidents pauda atbalstu zemkopības ministra ierosinājumam Eiropas Savienības (ES) līmenī diskutēt par Krievijas graudu importa ierobežošanu ES valstīs, vienlaikus saglabājot tranzītu uz trešajām valstīm, lai neierobežotu pārtikas piegādes uz Globālo dienvidu valstīm.

Pārrunājot nozares aktualitātes, Valsts prezidents norādīja uz potenciālu attīstīt augstākas pievienotās vērtības lauksaimniecības produktus: “Reģionālajās vizītes  esmu redzējis lieliskus piemērus, kā lauksaimniecības nozares uzņēmumi strādā pie augstākas pievienotās vērtības produktu izstrādes, kas sniedz ieguvumus gan lauksaimniekiem, gan patērētājiem, gan arī attīsta vietējo ekonomiku un tās dažādību.”

Tāpat tikšanās laikā Valsts prezidents ar zemkopības ministru pārrunāja jautājumus, ar kuriem iepriekš dalījās vides un dabas aizsardzības organizācijas, kā arī Latvijas Meža īpašnieku biedrības un Latvijas Kokrūpniecības federācijas pārstāvji. Valsts prezidents aicināja zemkopības ministru sadarbībā ar citām nozares ministrijām šos jautājumus risināt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI