DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2023
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

CFLA pulcē uzņēmējus sadarbības veicināšanai 

Trešdien, 13. septembrī, Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) organizēja tikšanos ar uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem - CFLA un uzņēmēju forumu, kas turpmāk būs regulārs pasākums informācijas apmaiņai un sadarbības stiprināšanai.  

Šāds tikšanās formāts iecerēts kā domu un ideju apmaiņas papildu platforma, lai radītu iespēju pārrunāt uzņēmējiem aktuālos jautājumus Eiropas Savienības (ES) fondu projektu ieviešanas kontekstā.  

CFLA direktore Anita Krūmiņa: “ES fondu vadības sistēma ir precīzi regulēta, taču vienlaikus – arī pastāvīgā attīstībā, jo ideālās formulas arī ES līmenī nav atklātas. Mēs mācāmies no citu dalībvalstu prakses un citas valstis – no mums ES atbalsta godprātīgā un mērķtiecīgā izmantošanā. Sadarbība un komunikācija ar ES fondu līdzekļu ieguldītajiem, lai kopīgi diskutētu par izaicinājumiem un problēmām, ir viens no veidiem, lai identificētu tos posmus un procesus, kur uzlabojumi ir iespējami. Vēlamies izveidot aktīvu ideju apmaiņu veicinošu platformu; šodienas tikšanās ar uzņēmējdarbības pārstāvjiem bija pirmā reize sadarbībai šādā formātā, ko plānojam turpināt arī turpmāk. Kvalitatīva klientu apkalpošana un “Konsultē vispirms” principa ievērošana  ir mūsu iestādes stratēģiskā prioritāte.” 

Šodienas forums ir iespēja viena ES fondu perioda beigās uz to atskatīties un novērtēt, kādas mācības ir gūtas, arī ES fondu sistēmas un uzņēmēju sadarbības veidošanas ziņā,” uzsvēra Artūrs Mežals, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pārstāvis. “Secinām, ka arī uzņēmēju vidē atšķiras izpratnes līmeņi – ir pieredzējuši projektu īstenotāji un tādi, kuri ES fondu atbalstu izmanto varbūt vienu reizi. Pie mums kā uzņēmēju pārstāvības organizācijas komersanti vēršas ne jau ar veiksmes stāstiem, bet tad, ja radušās problēmas vai ir kādas neskaidrības. Tāpēc prakse iesaistīt uzņēmējus un nozaru asociācijas ES fondu programmu plānošanā, izstrādē ir ļoti apsveicama. Konsultatīvās padomes un šāds forums ļauj amortizēt izpratnes atšķirības un atvieglo sadarbības procesu. Tāpat programmas uzsākot, aicinām valsts iestādes pēc iespējas no savas puses sniegt atbalstu prasību izpildē, piemēram, radīt jau dokumentu paraugus, kas gan atvieglotu slogu, gan veicinātu kopējo izpratni un sadarbību starp visām iesaistītajām pusēm.”   

CFLA un uzņēmēju forums papildinās CFLA nodrošināto informatīvo pasākumu klāstu, lai bez konsultācijām un semināriem, kas tiek organizēti projektu īstenotājiem, tiktu radīta platforma uzņēmēju viedokļa uzklausīšanai un nepastarpinātai informācijas apmaiņai par vispārējiem ES fondu praktiskās ieviešanas jautājumiem. 

Forumā piedalījās dažādu nozaru uzņēmēji, Latvijas Darba devēju konfederācijas, LTRK un Ekonomikas ministrijas pārstāvji.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI