DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iesniegumus par vētras postījumiem Tukumā var iesniegt līdz 8. septembrim

Saistībā ar 7. augustā notikušo vētru, kuras rezultātā bojātas mājsaimniecības un daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, iedzīvotāji tika mudināti vērsties pašvaldībā, lai saņemtu vienreizēju pabalstu dzīvojamās telpas vai dzīvojamās mājas remontam. Līdz 17. augustam pašvaldībā ar lūgumu palīdzēt saņemti 140 iesniegumi, savukārt kopējais izmaksātais finansējums Tukuma novada vētras postījumu cietušajiem iedzīvotājiem ir 280 040 EUR. Lielākoties iesniegumi saņemti par jumta seguma un logu atjaunošanu.

Ņemot vērā, ka pašvaldībai par izmaksātajiem pabalstiem jāiesniedz dati un pamatojošie dokumenti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai valsts līdzfinansējuma saņemšanai, tiek noteikts, ka iesniegumi tiek pieņemti līdz 8. septembrim (ieskaitot).

Iesniegumi, kas par vētras postījumiem tiks saņemti pēc 8. septembra izskatāmi Tukuma novada domes 2021. gada 29. decembra saistošo noteikumu Nr. 45 “Par kārtību, kādā Tukuma novada pašvaldība sniedz palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā” 47.punktā noteiktā kārtībā, t.i. – lēmumu par pabalsta apmēru un tā piešķiršanas kārtību katrā konkrētajā gadījumā pieņem domes deputāti.

Atgādinām, ka Tukuma novada pašvaldība ir atvērusi ziedojuma kontu, no kura par saziedotajiem līdzekļiem tiks pirkti materiāli un novirzīti vētrā cietušajiem mājokļiem. Konta numurs: LV63HABA0551019072866, maksājuma mērķī lūgums norādīt “Dabas stihijā cietušajiem”.

Kā arī informējam, ka ikviens laipni aicināts 23. augustā uz Jaunpils pili, kur notiks sirsnīgs labdarības koncerts ar mērķi vākt ziedojumus vētras seku likvidēšanai – pasākumu vadīs Baiba Sipeniece. Koncertā piedalīsies: Dagamba, Daumants Kaniņš, Olga Rajecka, Igo Fomins, Normunds Rutulis, Ieva Akuratere, Alvis Hermanis u.c.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI