DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pieaugot mikromobilitātes rīku lietotāju skaitam, eksperti diskusijā spriedīs par tā integrāciju ceļu satiksmē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sākoties vasaras sezonai, ceļu satiksmē pilsētvidē arvien vairāk atgriežas mikromobilitātes rīku lietotāji, kas kļuvuši par pastāvīgiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Pēdējo gadu laikā pārvietošanās iespējas ar elektroskrejriteņiem un elektrovelosipēdiem ir kļuvušas plašākas, aktualizējot to integrāciju ceļu satiksmē.

Lai aktualizētu ar elektroskrejriteņu lietošanu saistītos jautājumus pilsētvidē un meklētu iespējamos risinājumus, 20.maijā, piektdien, plkst.13.00 – 14.00 Mežaparka Lielajā estrādē norisināsies ekspertu un valsts institūciju pārstāvju diskusija, uz kuru aicināti mediju pārstāvji.

Pirms ekspertu diskusijas, Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis un VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš atklās Drošas skrejriteņu un velo braukšanas dienas, kas 20. un 21. maijā Latvijā noritēs pirmo reizi.

Diskusijā uzmanība tiks pievērsta elektroskrejriteņu integrācijai un to lietotāju pienākumiem ceļu satiksmē, iespējamajam regulējumam normatīvajos aktos, kā arī ceļu satiksmes negadījumu skaita pieaugumam.

Diskusijā piedalīsies:

  • Vilnis Ķirsis, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks;
  • Annija Novikova, Satiksmes ministrijas Sabiedriskā transporta pakalpojumu departamenta direktore;
  • Juris Jančevskis, Galvenās kārtības policijas pārvaldes satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks;
  • Edgars Jēkabsons, Latvijas Mobilitātes asociācija.

CSDD un Rīgas pašvaldība pirmo reizi rīko divu dienu pasākumu “Skrejriteņu un velo drošas braukšanas dienas”, kas norisināsies 20. un 21. maijā Mežaparka Lielajā estrādē. Pasākuma dalībnieki (no 14 gadu vecuma) varēs pilnveidot drošas braukšanas iemaņas ar elektroskrejriteņiem un velosipēdiem,  bet bērni - nokārtot velosipēda vadītāja eksāmenu, kā arī būs iespēja piedalīties vērtīgu balvu izlozē.

Drošas skrejriteņu un velo braukšanas dienas ir daļa no CSDD un Rīgas pašvaldības informatīvās kampaņas ar mērķi informēt sabiedrību par jautājumiem, kas saistīti ar mikromobilitātes rīku lietošanu, ceļu satiksmes negadījumu skaitu samazināšanu, kā arī uzmanīgākas braukšanas un savstarpējās cieņas veicināšanu starp satiksmes dalībniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI