DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Berķenes muiža guvusi atzinību apceļošanas akcijā “Apmeklēsim Baltijas muižas – svinēsim kopā!”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Svinot Latvijas un Baltijas valstu simtgadi, Baltijas piļu un muižu asociācijas īstenoja apceļošanas akciju „Apmeklēsim Baltijas pilis un muižas – Svinēsim kopā!”. Akcijas noslēgums norisinājās 28. oktobrī, kad svinīgā pasākumā tika sveikti arī ceļotāju kartēs atzīmētie un balsojumam nominētie akcijas dalībnieki.

Ņemot vērā, to, ka šogad akcija tika veidota starptautiskā līmenī, apbalvoto skaits šoreiz tika dalīts no pirmās līdz trešajai vietai. Nominācijās „Viesmīlīgākā pils vai muiža” un „Labākais stāstnieks pilī vai muižā” divas otrās vietas ieguva Jelgavas novada Vilces pagasta Berķenes muiža.

"Mums ir ļoti liels prieks un gandarījums, ka šīs akcijas ietvaros abās nominācijās ieguvām otro vietu. Bija jauki sajust lielo apmeklētāju interesi, jo mēs katram ciemiņam cenšamies izstāstīt Berķenes muižas vēsturi. Priecājamies, ka apmeklētājiem ir iespēja redzēt atjaunotu un sakoptu muižas teritoriju un, viņi atzinīgi novērtē to, ko esam paveikuši. Ļoti lepojamies ar šo Latvijas Piļu un muižu asociācijas iniciatīvu. Uzskatu, ka šādas akcijas ir viena lieliska iespēja kā iepazīstināt mūsu valsts iedzīvotājus ar tās kultūrvēsturisko mantojumu un apliecinājums tam, cik patiesībā esam bagāti ar cilvēkiem, kuri dara visu, lai to saglabātu. Mums tā bija laba publicitātes iespēja, lai pateiktu, ka Latvijā ir par vienu labiekārtotu un atjaunotu muižu vairāk, jo daudzi par tādu Berķenes muižu pirms tam neko nezināja” stāsta Berķenes muižas vadītāja Ilze Melgalve.

Atgādināsim, ka no  2018. gada 24. maija līdz 16. septembrim apceļošanas akcijas ietvaros apmeklētāji tika aicināti viesoties 131 Baltijas valstu pilī un muižā. No tām vairāk nekā 45 vēsturiskās pilīs un muižās Latvijā, kas to apmeklētājiem atklāja piļu un muižu bagātīgumu, ļāva izzināt līdzības un atšķirības, kā arī novērtēt to cilvēku darbu, kuri cītīgi strādā ik dienu, lai saglabātu mūsu kopīgo vēsturisko mantojumu.

Akcijas ietvaros piļu un muižu apmeklētāji tika aicināti krāt simboliskas atslēgas savās ceļotāju kartēs kā atmiņu par pieredzēto piedzīvojumu.

Akcijas iniciators - Latvijas Piļu un muižu asociācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI