DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Lolita Čigāne: Latvija līdz pēdējai ES prezidentūras dienai aktīvi strādās pie Eiropai būtisku jautājumu risināšanas

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
„Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē iegājusi noslēguma fāzē, tomēr darba kārtība par to neliecina – arī atlikušās 20 prezidentūras dienas mūsu valsts aktīvi strādās pie Eiropai būtisku jautājumu risināšanas. Jūnija vidū Rīgā gaidāma Digitālā asambleja, kas ir gada vērienīgākais pasākums Eiropas digitālajā jomā, savukārt mēneša noslēgumā – Eiropadome, kurā spriedīs par aktuālajiem aizsardzības jautājumiem, tostarp Eiropas Drošības stratēģijas pārskatīšanu,” uzsver Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne trešdien, 10.jūnijā.

Šīsdienas Eiropas lietu komisijas sēdē ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs deputātus informēja par progresu Latvijas prezidentūrā Eiropas Savienības (ES) Padomē.

Latvijas prezidentūra saskārusies ar virkni ārēju izaicinājumu, tostarp teroraktiem Parīzē, situāciju Ukrainas austrumos, nelegālās migrācijas plūsmas pieaugumu un saspringtu situāciju ES dienvidu kaimiņvalstīs, raksturojot mūsu valsts prezidentūru, deputātiem sacīja E.Rinkēvičs un vienlaikus akcentēja pārbaudījumus, ar kuriem saskaramies ES iekšienē – Apvienotās Karalistes vēlmi pārskatīt ES līgumus un Grieķijas finanšu problēmas. Šie notikumi atstājuši iespaidu uz darbu pie Latvijas prezidentūras prioritāšu īstenošanas, skaidroja ārlietu ministrs.

Kā būtiskākos mūsu valsts prezidentūras sasniegumus E.Rinkēvičs minēja tā dēvēto Junkera 300 miljardu eiro investīciju plānu, kas pavisam drīz sāks darboties ar mērķi veicināt ES, tostarp Latvijas, ekonomikas attīstību. Tāpat ārlietu ministrs akcentēja prezidentūras veikumu, strādājot pie Eiropas enerģētikas savienības izveides un uz priekšu virzot digitālo dienas kārtību. E.Rinkēvičs arī uzsvēra Austrumu partnerības Rīgas samita rezultātus, atzīmējot, ka samits notika unikālos ģeopolitiskajos apstākļos.

Kā nozīmīgu ieguvumu ārlietu ministrs minēja prezidentūras darbā iesaistīto cilvēkresursu zināšanas un pieredzi, ko mūsu valsts varēs izmantot veiksmīgai savu interešu pārstāvībai ES.

Kopumā Latvijas prezidentūras paveikto Saeimas Eiropas lietu komisijā vērtēs pēc prezidentūras noslēguma, informē L.Čigāne.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI