DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar Vācijas kancleri vienojas par abu valstu ciešu sadarbību prezidentūras laikā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
15.janvārī, Berlīnē piedaloties meses „Zaļā nedēļa” atklāšanā, Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Vācijas federālo kancleri Angelu Merkeli, lai pārrunātu Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības, kā arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības padomē būtiskākos uzdevumus. Abas puses bija vienisprātis, ka Austrumu partnerības jautājumi ir vieni no nozīmīgākajiem, kas sevī ietver arī ar Ukrainu saistīto jautājumu risināšanu. Vienlaikus abas amatpersonas atzina, ka Austrumu partnerības politikā Eiropas Savienībai (ES) jāveido pārdomāti un mērķtiecīgi, ņemot vērā iepriekšējo pieredzi un atziņas.

Uzsākot sarunu, federālā kanclere uzsvēra, ka Latvijas kā "Zaļās nedēļas" partnervalsts un vienlaikus prezidējošas valsts pārstāvniecība Berlīnes mesē visaugstākajā līmenī ir nozīmīgs žests arī abu valstu divpusējā līmenī. A.Merkele atsaucās uz savu vizīti Latvijā: "Mūsu valstu sadarbība pamatojas savstarpējā uzticībā. Latvijas prezidentūrai ir ļoti nozīmīga programma un Vācija jūs atbalsta tajā."

Valsts prezidents pateicās kanclerei par iespēju Latvijai kā partnervalstij piedalīties pasaulē lielākajā un nozīmīgākajā lauksaimniecības, pārtikas un dārzkopības izstādē "Zaļā nedēļa", vērtējot to kā platformu sadarbības veicināšanai ar citām valstīm, kas dod iespēju mūsu ražotājiem, īpaši pārtikas industrijā, atrast jaunus sadarbības partnerus. "Zeme un zemkopība man personīgi ir ļoti nozīmīgas, tādēļ es bez šaubīšanās piekritu atklāt šo nozīmīgo pasākumu gan Latvijai, gan Vācijai," atzina Valsts prezidents.

 Abas amatpersonas atzina, ka Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības ir izcilas, it īpaši aizsāktajā duālās izglītības veicināšanas projektā, kur Vācijai ir nozīmīga loma un, kas norisinās ļoti aktīvi.

Pārrunājot Ukrainas un Krievijas konflikta atrisināšanas iespējas, abas puses bija vienisprātis par to, ka šie jautājumi nebūs risināmi īsā laika posmā un primāri nepieciešama kara darbības pārtraukšana.

Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI