E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32389
Lasīšanai: 2 minūtes

Bezdarbnieka stipendija apmācību laikā

J
jautā:
14. aprīlī, 2024
Ilga

Sveiki! Esmu uzsākusi mācības bezdarbniekiem piedāvātajos kursos. Pavisam nesen uzzināju, ka par katru dienu kursos maksā arī stipendiju (pieci eiro dienā), kas mēnesī ir ap 100 eiro un pāri, taču, ieejot NVA mājaslapā, mana profila datos rāda, ka pieejamās stipendijas summa ir 30 eiro mēnesī. Kādēļ tā? Jau iepriekš pateicos par atbildi! 

A
atbild:
26. aprīlī, 2024
Nodarbinātības valsts aģentūra
Attīstības un stratēģiskās komunikācijas nodaļa

2011. gada 25. janvāra Ministru kabineta noteikumi Nr. 75 “Noteikumi par aktīvo nodarbinātības pasākumu un preventīvo bezdarba samazināšanas pasākumu organizēšanas un finansēšanas kārtību un pasākumu īstenotāju izvēles principiem” nosaka bezdarbnieka stipendijas apmēru profesionālās apmācības, pārkvalifikācijas un kvalifikācijas paaugstināšanas laikā un neformālās izglītības ieguves laikā, kā arī stipendijas piešķiršanas, atlīdzināšanas un piedziņas kārtību:

  • Stipendijas apmērs minēto pasākumu laikā ir pieci eiro par vienu apmācību dienu. Stipendiju izmaksā arī par laiku, ja apmācības kavētas attaisnojoša iemesla dēļ un bezdarbnieks nākamajā apmācību dienā pēc šā iemesla izbeigšanās iesniedz izglītības iestādē dokumentu, kas apstiprina attaisnojošo iemeslu. Ja apmācības kavētas neattaisnoti, bezdarbniekam nemaksā stipendiju par laikposmu, kurā apmācības kavētas. 
  • Nodarbinātības valsts aģentūra bezdarbnieka apmācību laikā līdz nākamā mēneša piecpadsmitajam datumam aprēķina un izmaksā bezdarbnieka stipendiju par iepriekšējo mēnesi, bet pēdējā apmācību mēnesī stipendiju izmaksā desmit darba dienu laikā pēc apmācību pabeigšanas. 

Ja CV un vakanču portālā jūsu profila datos ir norādīta stipendijas summa 30 eiro, tas nozīmē, ka ir aprēķināta stipendija par nepilnu mēnesi, t. i., vai nu par mācību perioda pirmo, vai pēdējo mēnesi (ja mācības jau ir pabeigtas). Kopējā stipendijas summa par visu apmācības periodu ir noteikta līgumā par dalību pasākumā, ko jūs noslēdzāt ar Nodarbinātības valsts aģentūru. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas