E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31097
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
3
3

Kas notiek ar kredītsaistībām, ja aizņēmējs mirst

J
jautā:
01. decembrī, 2023
Liga

Labdien! Esmu galvotāja bijušā vīra hipotekārajam kredītam. Nesen uzzināju, ka manas meitas tēvs (bijušais vīrs) uzrakstījis testamentu, kurā īpašumu novēl jaunajai sievai. Ja aizņēmējs mirst, kas notiek ar kredītsaistībām (aizņēmēju, kurš miris, un mani, galvotāju), un vai tiešām meita neko nemantos?

A
atbild:
12. decembrī, 2023

Vispārīgu atbildi uz jautājumu par to, kas notiek ar kredītsaistībām, ja aizņēmējs mirst, varat izlasīt LV portāla publicētajā e-konsultācijā “Vai galviniekam jāmaksā kredīts, ja kredītņēmējs ir miris”. Lai saņemtu pilnvērtīgu atbildi par savu konkrēto situāciju, jums būtu ieteicams vērsties pie jurista vai zvērināta advokāta, uzrādot arī visus parakstītos līgumus.

Civillikuma 422. pants noteic, ka mirušā neatņemamās daļas tiesīgajiem atstājamas viņu neatņemamās daļas. Saskaņā ar Civillikuma 423. panta pirmo daļu mirušā bērni ir neatņemamās daļas tiesīgie. Civillikuma 425. panta pirmā daļa noteic, ka neatņemamā daļa ir puse no tās mantojuma daļas vērtības, kādu neatņemamās daļas tiesīgais manto pēc likuma. Vairāk par šo tēmu varat izlasīt LV portāla publicētajās e-konsultācijās “Mantojuma neatņemamās daļas noteikšana” un “Kā aprēķināt mantojuma neatņemamo daļu”.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 244 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas