E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 29363
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kas nosaka algu izmaksu NBS

J
jautā:
09. maijā, 2023
Ellija

NBS neizmaksā algas visiem kareivjiem vienlaikus. Citiem ienāk daudz ātrāk, un pārējiem kavējas pat nedēļu ilgi. Vai kāds likums nosaka kareivim tiesības pieprasīt algu?

A
atbild:
15. jūnijā, 2023
Edīte Brikmane
LV portāls

Militārā dienesta likuma 48. pants noteic, ka profesionālā dienesta karavīrs aktīvā dienesta laikā saņem atlīdzību, kuru nosaka atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam. Minētajā likumā nav precizēta karavīra atalgojuma izmaksas kārtība. Atbilstoši 9. panta pirmajai daļai Ministru kabinets reglamentē vien karavīru mēnešalgas apmēru un noteikšanas kārtību, ņemot vērā dienesta pakāpi un izdienu. Attiecīgi tie ir Ministru kabineta noteikumi Nr. 509 “Noteikumi par karavīra mēnešalgas un speciālo piemaksu noteikšanas kārtību un to apmēru”.

Kā LV portāls noskaidroja NBS, saskaņā ar NBS komandiera pavēli karavīriem atalgojums tiek izmaksāts līdz katra mēneša 15. datumam. Ja karavīrs nav saņēmis algu līdz pavēlē noteiktajam datumam, tad viņam vispirms būtu jāvēršas pie sava tiešā priekšnieka/komandiera, lai noskaidrotu, kādēļ tā noticis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 268 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas