DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

CFLA izvērtējusi pašvaldību bērnudārzu infrastruktūras attīstības projektus 

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir veikusi izvērtējumu 12 projektu iesniegumiem, kas saņemti atklātā projektu atlasē pašvaldībām un to izveidotām iestādēm par Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstu pirmsskolas izglītības iestāžu pārbūvei vai jaunu ēku būvniecībai, kā arī to labiekārtošanai. No Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) šim mērķim paredzēti vismaz 21,8 miljoni eiro. 

Pieprasījums pēc ERAF finansējuma – iesniegumos kopā plānotas 44,35 miljonu eiro investīcijas – vairāk nekā divkārt pārsniedzis šim mērķim pieejamos 21,80 miljonus eiro. No saņemtajiem 12 projektiem ar nosacījumiem apstiprināti ir pieci projektu iesniegumi, kuri kvalitātes kritērijos saņēma lielāko punktu skaitu - trīs no Pierīgas pašvaldībām par jaunu pirmsskolas izglītības iestāžu būvniecību un divi no valstspilsētu pašvaldībām par esošu ēku pārbūvi.  Seši no iesniegtajiem projektu iesniegumiem noraidīti, jo šobrīd nav pieejams ERAF finansējums to finansēšanai, savukārt viens projekts noraidīts kā neatbilstošs pasākuma īstenošanas nosacījumiem.  

Pēc nosacījumu izpildes apstiprināto projektu saraksts tiks publicēts tīmekļvietnē cfla.gov.lv 

Kā ziņots iepriekš, lai veicinātu pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamību, pašvaldības, kur bērnu skaits rindā uz pašvaldību bērnudārziem ir lielāks par 100, izglītības iestādes attīstībai varēs saņemt 200 000 līdz 5 000 000 eiro lielu ES fondu atbalstu. To varēs izmantot gan jaunu bērnudārzu būvniecībai, gan esošu ēku pārbūvei. Tāpat ES fondu līdzekļus varēs ieguldīt ar bērnudārzu saistītās teritorijas labiekārtošanā, tai skaitā rotaļu un sporta laukumiem, stāvlaukumiem, apzaļumošanai.   

Projektu īstenošanai šajā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātajā ES fondu programmā šobrīd ir pieejami 21 800 174 eiro no ERAF. Projektu atlases dokumentācija pieejama CFLA  tīmekļvietnē cfla.gov.lv 

ES fondu atbalsts paredzēts ES kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 4.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot vienlīdzīgu piekļuvi iekļaujošiem un kvalitatīviem pakalpojumiem izglītības, mācību un mūžizglītības jomā, attīstot pieejamu infrastruktūru, tostarp veicinot noturību izglītošanā un mācībās attālinātā un tiešsaistes režīmā"  4.2.1.7. pasākuma "Pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība" ietvaros. 

Informācija par visām projektu atlasēm pieejama CFLA tīmekļvietnes sadaļā “Projektu atlases”.  

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI