DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Z. Kalniņa-Lukaševica: Latvijai un Vācijai ir teicams pamats sadarbībai enerģētikas, digitalizācijas un biomedicīnas jomās

FOTO: Reinis Inkēns, Saeima

“Vācija ir viens no Latvijas nozīmīgākajiem tirdzniecības partneriem un ārvalstu investoriem. Augstu novērtējam sadarbības līmeni ar Vāciju. Vienlaikus redzam teicamas iespējas attīstīt sadarbību vairākās jomās, īpaši enerģētikas, digitalizācijas un biomedicīnas.” To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu grupas vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica trešdien, 21. februārī, tiekoties ar Vācijas Federatīvās Republikas Brēmenes parlamenta priekšsēdētāju Antji Grotēru (Antje Grotheer).

Brēmenes parlamenta priekšsēdētāja atzina, ka Latvijas sasniegtais digitalizācijas jomā ir ievērojams un Vācijas investori ir ieinteresēti Latvijas pieredzē šajā jomā. Tāpat, daloties pieredzē par atjaunojamās enerģijas sektora attīstību Brēmenē, A.Grotēra uzsvēra nozīmi būt enerģētiski neatkarīgiem.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un Brēmenes parlamenta priekšsēdētāja bija vienisprātis, ka nepieciešams maksimāls atbalsts Ukrainai tās karā pret agresorvalsti Krieviju. Uzrunājot Ukrainas nolaupīto bērnu jautājumu, Saeimas priekšsēdētāja biedre Z.Kalniņa-Lukaševica uzsvēra: “Krievija dara visu, lai izdzēstu ukraiņu nacionālo identitāti, tostarp laupot ukraiņu ģimenēm bērnus un pakļaujot viņus rusifikācijas politikai. Šim noziegumam ir jābūt starptautiskajā dienaskārtībā, līdz ikkatrs no Ukrainas nolaupītais bērns ir atgriezies dzimtenē.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI