DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Valsts prezidents: Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls ir lieliska iespēja izcelt un nostiprināt Latvijas vārdu eiropiešu apziņā

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja.

21. februārī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar nodibinājuma “Liepāja 2027” vadību, Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāju Gunāru Ansiņu, Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Aivaru Priedolu, Kuldīgas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Inesi Astaševsku, finanšu ministru Arvilu Ašeradenu un kultūras ministri Agnesi Loginu, lai pārrunātu Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027. gadā programmas īstenošanas gaitu un ar šo notikumu saistītos jautājumus.

“Man ir ne vien gods, bet arī atbildība pildīt Liepājas – Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027. gada patronāžas pienākumus. Tādēļ šodien, šeit, Rīgas pilī, esmu uzaicinājis pie viena sarunu galda visas atbildīgās un iesaistītās puses – Liepājas valstspilsētas, Dienvidkurzemes un Kuldīgas novada pašvaldību vadību, finanšu un kultūras ministrus, kā arī nodibinājuma “Liepāja 2027” vadību, lai rastu kopsaucēju veiksmīgai sadarbībai un uz izcilību vērstai programmas “Liepāja 2027” īstenošanai,” pauda Valsts prezidents.

Tikšanās laikā Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka Eiropas kultūras galvaspilsētas programma ir ilgtermiņa projekts, kas ap sevi pulcē un apvieno ne tikai kultūras profesionāļus, bet arī daudz citu atbildīgo institūciju. Tādēļ galvenais atslēgvārds, lai veiksmīgi īstenotu šo ilgtermiņa programmu, ir prasme sadarboties. Valsts prezidents aicināja to darīt visos līmeņos – starp nodibinājumu “Liepāja 2027”, pašvaldībām un atbildīgajām ministrijām.

“Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls ir arī stāsts par valsts tēlu starptautiskā līmenī. Tas ir gudri un mērķtiecīgi jāizmanto. Nav noslēpums, ka joprojām daudziem Eiropā Latvijas vārds ir svešs. Tādēļ Eiropas kultūras galvaspilsētas tituls ir lieliska iespēja, lai ne tikai reģionālā, bet arī nacionālā un Eiropas mērogā izceltu mūsu kultūras virsotnes un savdabību, kā arī nostiprinātu gan Liepājas, Kuldīgas, Dienvidkurzemes novadu, gan Latvijas vārdu daudzu eiropiešu apziņā,” pauda E. Rinkēvičs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI