DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. februārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Ventspils Digitālais centrs aicina pedagogus piedalīties praktiskās nodarbībās “Digitāli – tas ir vienkārši!”

Ventspils Digitālais centrs aicina skolotājus no visas Latvijas piedalīties pedagogu prasmju pilnveides dienā, kas būs piepildīta ar praktiskām, izglītojošām un radošām aktivitātēm, sniedzot ieskatu tehnoloģiju un digitālo rīku daudzveidībā un iespējās. Iegūtās zināšanas un prasmes noderēs ikdienas darba atvieglošanai un mācību procesa dažādošanai.

Pavasara brīvlaikā pedagogiem tiek piedāvāta lieliska iespēja veltīt dienu savai izaugsmei - radošā un atraktīvā veidā apgūt jaunas zināšanas, kā arī satikties ar kolēģiem no visas Latvijas un kopīgi pavadīt laiku pozitīvā un draudzīgā atmosfērā, kas iedvesmos un sniegs jaunu enerģiju turpmākajam darbam.

Izglītojošā un radošā diena pedagogiem notiks 11. martā plkst. 9.00 - 18.30 Ventspils Digitālās transformācijas centrā un Ventspils zinātnes centrā VIZIUM. Pieteikties iespējams līdz 4. martam, aizpildot anketu: www.adre.se/pieteiktiesdienapedagogiem.  

Praktiskās nodarbības pedagogu apmācību dienā “Digitāli – tas ir vienkārši”:

  • Spēļošana radoša mācību procesa veidošanai:
  1. piedzīvojumu spēles vai interaktīva stāsta izveide, izmantojot galda spēļu atribūtus un bezmaksas interneta rīkus (flickgame.com);
  2. izveidotās spēles vai stāsta izmēģinājums, diskusijas par to, kā spēļu elementi var tikt izmantoti mācību procesā un klašu audzināšanas darbā kā problēmrisināšanas rīks. 

  • Komandu saliedēšanās spēle “VIZIUM zinātniski olimpiskās spēles”:
  1. komandas spēle zinātnes centra VIZIUM ekspozīcijas zālē;
  2. aktīva uzdevumu izpilde, izmantojot lietojumprogrammu  Actionbound, vienlaikus gūstot jaunu informāciju par dabu, ekoloģiju, cilvēka ķermeni, fiziku un citām tēmām.

  • Mākslīgā intelekta (MI) rīki izglītībā:
  1. kas ir MI, tā pamata veidi;
  2. ieteikumi rīka izvēlē uzdevuma veikšanai;
  3. informācijas meklēšanas rīki (Copilot, Gemini);
  4. stundu plānošanas, atgriezeniskās saites veidošanas, vērtēšanas rīks MagicSchool AI.

  • Reklāmdrukas darbnīca:
  1. krūzītes paliktņa dizaina izveide, izmantojot vizuālās apstrādes rīkus;
  2. personalizēta suvenīra izveide, uzdrukājot izstrādāto dizainu uz krūzītes paliktņa.

  • Diskusija un rīki atgriezeniskās saites iegūšanai
  1. MI attēlu veidošanas rīks;
  2. tiešsaistes aptauju un uzdevumu veidošanas rīki interaktīvas atgriezeniskās saites iegūšanai;
  3. diskusijas un pieredzes apmaiņa par digitālo rīku izmantošanu mācību procesā.

Ar pedagogu dienas “Digitāli – tas ir vienkārši!” detalizētu norises plānu iespējams iepazīties šeit: www.adre.se/dienapedagogiemprogramma.  

Dalības maksa ir 65 EUR, kas ietver visas nodarbības, darbnīcas, pusdienas un kafijas pauzes. Mācību noslēgumā dalībnieki saņems Ventspils Digitālā centra apliecību.

Papildus informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu macibas.vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607. Aktuālā informācija par Digitālā centra piedāvājumu pieejama sociālajos tīklos Facebook un Instagram @vdcentrs, kā arī mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv.

Informējam, ka Ventspils Digitālā centra rīkoto publisko pasākumu laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Ventspils Digitālā centra mājas lapā, sociālajos tīklos, kā arī drukātajos izdevumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI