DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. janvārī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicina pirmsskolu un sākumskolu pedagogus pieteikties dalībai starptautiskā eTwinning seminārā Maltā 

Publicitātes foto

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros līdz 20. februārim aicina pirmsskolu un sākumskolu pedagogus pieteikties starptautiskam semināram “eTwinning un labbūtība izglītības iestādēs”. Semināra laikā pedagogi apgūs projektu metodi, meklēs sadarbības partnerus starptautiska projekta īstenošanai un plānos mācību projektus par labbūtības tēmu. Seminārs norisināsies no 2024. gada 11. - 13. aprīlim Maltā. Darba valoda – angļu. 

Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning  2024. gada tēma veltīta labbūtībai izglītības iestādēs un tam, kā eTwinning to var veicināt, tādēļ plānotā semināra ietvaros skolotāji ne tikai apgūs projektu metodi, bet arī dažādos aspektos aktualizēs labbūtības tēmu izglītības iestādēs. Seminārā Maltā dalībniekiem būs iespēja piedalīties praktiskās nodarbībās par projektu metodi un eTwinning projektu īstenošanu mācību procesā, satikt skolotājus no dažādām Eiropas valstīm un kopīgi diskutēt, kā pārvarēt grūtības un izaicinājumus eTwinning projektu īstenošanā. Semināra dalībnieki soli pa solim plānos kvalitatīvus un mācību procesā integrētus sadarbības projektus, apspriedīs projektu idejas, meklēs projekta sadarbības partnerus, kā arī nodarbību laikā reģistrēs projektus. Semināra tēma vērsta uz bērnu sadarbību ar tehnoloģiju un robotu palīdzību. 

Semināru organizē Maltas eTwinning Nacionālais atbalsta dienests. Seminārā piedalīsies 40 pedagogi no Bulgārijas, Islandes, Slovākijas, Zviedrijas, Beļģijas, Latvijas, Tunisijas, Austrijas, Kipras, Igaunijas, Portugāles, Turcijas un Libānas. No Latvijas piedalīsies 2 skolotāji. 

Semināra programmas uzmetums (PDF) 

Plašāka informācija un reģistrācijas anketas: https://bit.ly/etw-seminars-malta-2024. 

Prasības pretendentiem 

  • Pirmsskolas vai sākumskolas pedagogs (māca bērnus vecumā no 2 līdz 13 gadiem); 
  • reģistrējies  school-education.ec.europa.eu un ir pievienojis izglītības iestādi savam profilam (ātrā pamācība; izvērstas pamācības un skaidrojumi); 
  • ir idejas sadarbības projektiem par semināra tēmu; 
  • var sazināties angļu valodā; 
  • pēc semināra gatavs īstenot starptautisku eTwinning projektu savā izglītības iestādē; 
  • gatavs izplatīt informāciju par savu pieredzi eTwinning semināra sava reģiona izglītības iestādēs (vismaz 2 uzstāšanās vai publikācijas, kas nav sociālo mediju ieraksti, 3 mēnešu laikā pēc pasākuma).

Līgums un izmaksas 

Dalība seminārā ir bez maksas. Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra sedz semināra transporta izmaksas (lidojuma, autobusa vai vilciena biļetes un Maltu), sabiedriskā transporta izmaksas Maltā, dalības maksu, viesnīcas, ēdināšanas izdevumus un ceļojuma apdrošināšanu. Dalībnieki sedz izmaksas nokļūšanai uz transporta atiešanas vietu Rīgā (lidosta) un uz semināru ņem līdzi savu portatīvo datoru. 

Katrs semināra dalībnieks slēdz līgumu ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru pirms semināra. Vairāk par līgumu un tā nosacījumiem eTwinning Latvija tīmekļa vietnē 

Par eTwinning 

eTwinning ir Eiropas Savienības programmas izglītības un mācību, jaunatnes un sporta jomā “Erasmus+” aktivitāte, kura tiek īstenota, izmantojot projektu kā mācību metodi un nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, veicina pedagogu profesionālo pilnveidi IKT, metodikas un valodu jomā. Reģistrējoties eTwinning, skolotāji var īstenot projektus vietējā un Eiropas mērogā, izmantot bezmaksas tiešsaistes partneru atrašanas, sadarbības un projekta gaitas atainošanas rīkus, kā arī piedalīties vietējā un starptautiskā mēroga pedagogu profesionālās pilnveides pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē. Pašlaik eTwinning reģistrējušies aptuveni viens miljons skolotāju, no kuriem vairāk nekā 4000 ir Latvijas skolotāji. Informācija par eTwinning pasākumiem – www.etwinning.lv. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI