DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. janvārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepājas valstspilsētas dome lemj par vairāku pirmsskolas izglītības iestāžu apvienošanu

Publicitātes foto

Ceturtdien, 25. janvārī, Liepājas valstspilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu apvienot vairākas pirmsskolas izglītības iestādes, tādējādi veicinot izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu un veidojot kvalitatīvu izglītības ekosistēmas īstenošanu pašvaldībā.

Lēmums paredz apvienot Liepājas pirmsskolas izglītības iestādes "Sauleszaķis", "Liesmiņa" un "Margrietiņa", nodrošinot efektīvāku administratīvās kapacitātes modeli un finanšu resursu pārvaldību, kā arī apvienot pirmsskolas izglītības iestādes "Gulbītis" un "Gailītis". Pirmsskolas izglītības īstenošanas vietas paliks nemainīgas, taču juridiski tiks izveidotas divas jaunas izglītības iestādes, izstrādāti iestāžu nosaukumi un nolikumi, lai varētu veikt jauno izglītības iestāžu reģistrēšanu Izglītības iestāžu reģistrā un saņemt Izglītības un zinātnes ministrijas saskaņojumu. Tāpat tiks izsludināts konkurss uz izglītības iestāžu vadītāja amatiem.

Lēmums pieņemts balstoties uz 2021.gadā apstiprināto Liepājas valstspilsētas izglītības nozares attīstības koncepciju 2020. – 2025.gadam un plānoto Izglītības ekosistēmas attīstības stratēģijas 2026. – 2030. gadam izstrādi, kā arī saskaņā ar nacionālā līmenī definētajām prioritātēm izglītības nozarē (Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030. gadam) un sagatavoto Rīcības programmu  “Vispārējās izglītības iestāžu tīkla attīstības modelis Liepājas valstspilsētā 2023.-2028. gadu periodā” (turpmāk – Rīcības programma). Tāpat, pieņemot lēmumu, ir veikta demogrāfiskās situācijas analīze, vērtēts pieprasījums un bērnu skaits iestādēs, administratīvais un pedagoģiskais resurss, kā arī citi faktori.

Domes lēmumā noteikts, ka tiks veidota reorganizējamo pirmsskolas izglītības iestāžu komisija, kura uzraudzīs plānoto izmaiņu īstenošanu un nodrošinās to izpildi līdz 2024. gada 30. augustam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI