DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Edgars Rinkēvičs
ārlietu ministrs
24. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Amatpersonas runa
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča apsveikums Igaunijai simtgadē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Man ir liels gods un prieks sveikt Igaunijas Republiku 100. gadadienā!

Šodien priecājamies un svinam kopā ar Igauniju un tās tautu – mūsu kaimiņiem, sabiedrotajiem un tuvākajiem draugiem, jo šī ir svētku diena mums visiem. Savu neatkarību ieguvām, cīnoties plecu pie pleca un sniedzot atbalstu izšķirošos brīžos. Mums, esot stipriem kopā, cerības par brīvu un neatkarīgu valsti izdevās piepildīt gan toreiz, pirms simts gadiem, gan pirms pāris desmitgadēm, kad roku rokā stāvējām Baltijas ceļā, lai atgrieztos brīvo un demokrātisko valstu saimē.

Ar gandarījumu varam teikt, ka mūsu tautas vieno patiesa draudzība un savstarpēja uzticība. Mūsu attiecības, kas sakņojas kopējā izpratnē par reģiona drošību un Eiropas nākotni, ir dinamiskas un konstruktīvas. Atbalstām viens otru, iestājoties par mūsu kopējām interesēm Eiropas un pasaules mērogā, kā arī kopīgi stājamies pretī mūsdienu drošības izaicinājumiem.

Vēlos apsveikt Igauniju ar tās izcilajiem sasniegumiem valsts attīstībā, īpaši labas pārvaldības, inovāciju un digitālo pakalpojumu jomās. Esmu pārliecināts, ka Igaunijas panākumu atslēga ir cilvēku spējā radīt svaigas idejas, konstruktīvi analizēt, būt aktīviem un atvērtiem strauji mainīgajā pasaulē.

Latvija un Igaunija ir gadsimtiem saistītas stiprām un noturīgām saitēm. Mūsu bagātās kultūras tradīcijas papildina viena otru. Esmu gandarīts, ka šogad jau devīto reizi kopā ar Igaunijas kolēģi pasniegsim Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balvu par nozīmīgu ieguldījumu latviešu un igauņu valodu popularizēšanā un kultūras saišu nostiprināšanā caur mūsu literatūras tulkojumiem.

Mēs patiesi varam priecāties par Latvijas un Igaunijas attiecību plašumu un dziļumu un novēlēt, lai mūsu sadarbība top arvien spēcīgāka. Par mūsu tautu labklājību, drošību un uzplaukumu!

"Südamlikud tervitused Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul!"

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI