DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Amatpersonas runa
TĒMA: Ārlietas

Valsts prezidenta apsveikums Igaunijas simtgadē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Dārgie kaimiņi un draugi!
Sirsnīgi sveicu Igaunijas Republikas neatkarības pasludināšanas simtajā gadadienā!

Pietiktu pieminēt vienu notikumu, kas noticis pēdējo gandrīz simts gadu laikā, lai izgaismotu mūsu valstu un to likteņu visciešāko saistību. Toreiz Igaunijas valsts pirmo reizi nostājās uz savām kājām, bet jau nākamajā vasarā devās palīgā Latvijai izcīnīt brīvību cīņās, kuras vairums sauca par neuzvaramām. Vai kāda valsts var darīt vairāk otras labā?

Gadsimtu gaitā tā ir tikai viena no epizodēm latviešu un igauņu kopīgajā ceļā. Mūsu kultūrām ir simtiem gadu kopīgs mantojums vēl no Livonijas laikiem. Mūsu tautas reizē piedzīvoja atmodu un reizē piepildīja sapni par savu valsti. Esmu gandarīts, ka gadsimta laikā esam bijuši līdzās gan svētku reizēs, gan vēsturiski izšķirošos brīžos.

Šodien savstarpējā sadarbība ir neatņemama mūsu ikdienas sastāvdaļa, kad esam ne tikai cieši partneri Eiropas Savienībā, NATO, Apvienotajās Nācijās un citās starptautiskās organizācijās, bet arī tuvākie kaimiņi, kam ir vienots pasaules redzējums.

1918. gads ir atskaites punkts mūsu nāciju valstiskumam, bet vienlīdz sirsnīgi es šodien sveicu Igauniju ar tiem sasniegumiem, kas panākti pēdējās desmitgadēs kopš tās valstiskuma atjaunošanas. Igaunija var lepoties ar visā pasaulē pazīstamām inovācijām digitālo pakalpojumu jomā. Tāpat efektīvā pārvaldība, radošums ne tikai mākslā, bet arī uzņēmējdarbībā un valsts pārvaldē, kā arī konkurētspējīgā ekonomika ir sasniegumi, no kuriem citi var mācīties. Esmu pārliecināts – tas ir tikai sākums, un, turpinot kopīgi iesākto ceļu, mēs sasniegsim aizvien jaunas, aizvien augstākas virsotnes!

Lai miera, brīvības un labklājības pilna ir Igaunijas nākotne!

Daudz laimes dzimšanas dienā, Igaunija!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI