DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis: mūs interesē kopēji sadarbības projekti starp Latvijas un Spānijas uzņēmumiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis trešdien, 17. janvārī, Madridē piedalījās Spānijas Uzņēmēju konfederācijas rīkotajā seminārā, kurā tika veltīta uzmanība Latvijas un Spānijas ekonomiskajai sadarbībai.

Uzrunājot klātesošos, M. Kučinskis norādīja, ka Latviju interesē kopēji sadarbības projekti starp abu valstu uzņēmumiem, zinātniskajām institūcijām, augstākās izglītības iestādēm tādās jomās kā bioekonomika, biomedicīna, viedie materiāli un viedā enerģētika, informācijas un komunikāciju tehnoloģijās. Spānijas uzņēmēji tika informēti, ka Latvija izveidojusi speciālu režīmu jaunuzņēmumu darbības atbalstam, lai veicinātu strauji augošo tehnoloģiju uzņēmumu izaugsmi, un sekmējot jaunu inovatīvu ideju veidošanos. Savukārt iekšzemes kopprodukta izaugsme šajā gadā tiek prognozēta 5% robežās. Latvijas ekonomiskās izaugsmes prognozes turpmākajiem gadiem saglabājas stabilas, un to rada gan investīciju plūsmas, gan arī spēcīgs iekšējais un ārējais pieprasījums.

Tāpat tika norādīts, ka Rīga ir savienotājpilsēta un līderis Baltijas jūras reģionā – tūristiem, uzņēmējiem, gan arī kravu plūsmām. Latvijas priekšrocības ir tās spēja efektīvi apkalpot tranzīta un kravu plūsmas izmantojot ostas, dzelzceļu, kā arī lidostu. Latvija kā reģiona līderis nodrošina multimodālus transporta un loģistikas risinājumus no Austrumiem uz Rietumiem, gan no Ziemeļiem uz Dienvidiem, savienojot Ziemeļeiropu, Krieviju un NVS valstis. Savukārt Starptautiskā "Lidosta Rīga" ir platforma tūrisma un biznesa plūsmām Ziemeļeiropā un maršrutos uz Centrālāziju. Jau veiksmīgās aviokompāniju "AirBaltic" un "Iberia" sadarbības rezultātā tiek nodrošināti regulāri reisi uz Barselonu, un no 25. marta tiek atsākti reisi uz Madridi. Sezonāli tiek nodrošināti lidojumi uz Palmu Maljorku un Malagu. "Aicinu izmantot Latviju kā platformu gan inovatīvu risinājumu radīšanā, gan arī kā reģionālo centru tūristu, uzņēmēju, preču un pakalpojumu plūsmai," tā Ministru prezidents.

Ministru prezidents arī uzsvēra, ka Latvijai ir visi priekšnoteikumi, lai kļūtu par inovāciju un tehnoloģiju platformu Ziemeļeiropā.

"Latvijā ir izveidota vienota inovācijas atbalsta ekosistēma, kuras būtiska sastāvdaļa ir valdības izstrādātajam Datos balstītas nācijas konceptam. Šī koncepta būtība ir publisko datu atvēršana, sabiedrības efektīva iesaiste un jaunu produktu izstrāde dažādu nozaru uzņēmumu produktivitātes celšanai," tā M. Kučinskis.

Uzņēmēju seminārā augstu tika novērtētas Latvijā īstenotās reformas īpaši uzsverot pagājušajā gadā pieņemto nodokļu reformu, kas šogad jau stājusies spēkā.

Tāpat M. Kučinskis vizītes ietvaros apmeklēja Madridē notiekošo starptautisko tūrisma izstādi FITUR, kuras mērķis ir tūrisma veicināšana, sadarbība transporta un loģistikas sektorā, kur tikās ar Latvijas stendā strādājošajiem uzņēmējiem, ekspertiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI