DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes

Valsts prezidents sveic dzimtsarakstu nodaļas 95.gadadienā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Godātais Ministru prezidenta kungs! Tieslietu ministra kungs!
Godātie dzimtsarakstu nodaļu darbinieki, pašvaldību vadītāji un svinību viesi!

Sirsnīgi sveicu jūs Latvijas Republikas dzimtsarakstu nodaļu sistēmas 95. gadadienā! Nu jau 95 gadus jūs pārziniet civilstāvokļu aktu reģistrāciju. Jūsu arhīvu fondos ir Latvijas dzimtu saraksti, kuros var izsekot dzimtu dzīves gājumus, reģistrējot kā priecīgos notikumus – dzimšanu un laulības, tā arī skumjos.

Jūs, godātie dzimtsarakstu nodaļu darbinieki, ik dienas esat liecinieki mūsu iedzīvotāju nozīmīgākajiem un skaistākajiem dzīves notikumiem. Jūs esat klāt brīžos, kad jaundzimušie bērniņi oficiāli iegūst savus vārdus un tiek dibinātas ģimenes.

Jūsu darbs ir ārkārtīgi nozīmīgs, jo tieši Jūsu iestādēs dzimst ģimenes. Laulība ir kas vairāk par divu cilvēku vēlmi būt kopā. Vīrietim un sievietei, nostiprinot savas attiecības likuma priekšā, mēs solām atbalstīt un rūpēties. Mēs uzņemamies atbildību.

Stipras ģimenes ir pamats valsts labklājībai un ilgtspējai. Ģimene ir mūsu sabiedrības pamatšūniņa. Ģimene ir viena no mūsu sabiedrības pamatvērtībām. Dzimtsarakstu nodaļas sniedz nozīmīgu ieguldījumu Satversmē ietverto vērtību stiprināšanā.

Vēlos Jums pateikties par pieejamību, ērtumu un atsaucību, ko ikdienas jūs apliecināt ar profesionālu darbu. Dzimtsarakstu nodaļas ir pieejamas visā Latvijā, 123 iestādēs ļaujot iedzīvotājiem saņemt civilstāvokļu aktu reģistrācijas pakalpojumus.

Paldies arī par mūsdienīgumu un spēju mainīties līdzi laikam! Nu jau vairāku gadu garumā laulību ceremoniju iespējams noslēgt arī ārpus dzimtsarakstu nodaļu sienām, padarot šo ikviena cilvēka dzīvē nozīmīgo mirkli vēl krāšņāku un neaizmirstamāku.

Atzinīgi novērtēju arī dzimtsarakstu nodaļu aizsākto iniciatīvu pirmslaulību mācību programmu organizēšanā, sniedzot vērtīgu atbalstu jaunajām ģimenēm kopīgā dzīves ceļa uzsākšanā.

4.maijā par sevišķiem nopelniem Latvijas labā es pasniedzu Atzinības krustus divām jūsu kolēģēm – ilggadējai Rīgas pilsētas Pārdaugavas dzimtsarakstu nodaļas vadītājai Danutai Šavdinei un Ogres novada dzimtsarakstu nodaļas vadītājai Lidijai Vītolai. Šodien īpaši vēlos sumināt arī tos dzimtsarakstu nodaļu darbiniekus, kuri saņems Tieslietu ministrijas apbalvojumus! Paldies par jūsu profesionālo un pašaizliedzīgo darbu daudzu gadu garumā!

Turpinot augt līdz ar Latvijas valsti un esot klāt mūsu iedzīvotāju svarīgajos dzīves brīžos, novēlu arī turpmāk rūpēties par pakalpojumu kvalitāti un pieejamību! Lai Jūsu darbu pavada pozitīvas iedzīvotāju atsauksmes un gandarījums par paveikto!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI