DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. augustā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzruna Starptautiskās balvas TOYP (Ten Outstanding Young Persons) apbalvošanas ceremonijā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas jaunie un reizē izcilie!
Godātie klātesošie!

Būt starp iedvesmojošiem cilvēkiem vienmēr ir pagodinoši.

Kad svārstāmies savās izvēlēs, tieši labs piemērs dod izšķirošo spēku un aizrauj. Tādos brīžos vissvarīgākais ir pozitīvs stāsts vai cilvēks, kas radījis mūsos vēlmi strādāt vairāk, izvirzīt augstākus mērķus un ar pārliecību tos sasniegt.  

Ikdienas steigā mēs bieži palaižam garām vai neievērojam to, cik lieliski, gudri un pašaizliedzīgi cilvēki dzīvo mūsu vidū. Mums jāsaprot, ka katra Latvijas cilvēka sasniegums ir sasniegums mūsu valstij kopumā, un tas ir iemesls lepoties katram Latvijas iedzīvotājam.

Šodienas balvas  laureāti! Jūs esat apliecinājums, ka mūsu nākotne ir gudri, talantīgi un radoši cilvēki, apveltīti ar neizsīkstošām darba spējām. 

Pārstāvot dažādas profesijas jūs tomēr visus  vieno  mērķis: ne tikai cītīgi, mērķtiecīgi un neatlaidīgi darīt savu darbu, bet arī padarīt Latviju labāku, nest tās vārdu pasaulē un aizraut citus. 

Jūs esat paraugi, kuriem aicinu sekot ikvienu jaunu cilvēku savā izaugsmes un attīstības ceļā. Cilvēks veido sevi, ņemot piemēru no citiem. Un tieši jūs esat tie, kam līdzināties. Tādēļ aicinu jūs, jaunie un izcilie, palīdzēt Latvijas jauniešiem veidot viņu veiksmes stāstus; būt tiem, kas palīdz viņiem domāt, spriest un lemt par savu dzīvi.

Esmu patiesi gandarīts, ka projektam būs turpinājums – paldies, ka jūs, balvai nominētie un žūrijas locekļi, dosities uz Latvijas reģioniem, lai dalītos savā pieredzē. Tieši jūsu sniegtā iespēja jauniešiem tikties gan ar saviem gandrīz vienaudžiem, kuri jau var lepoties ar augstiem sasniegumiem, gan ar viedokļu līderiem, ļaus saprast, ka viss ir iespējams. Ir jāmeklē un jāpiedāvā radoši risinājumi ekonomikā, kultūrā, sportā un sabiedriskajā dzīvē.

Vēlos pateikties organizatoriem – "Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības Kamerai" un Junior Chamber International Latvia, kas brīvprātīgi palīdz apzināt mūsu talantus. 

Esmu pārliecināts, ka Latvijas veiksmes stāsti un sasniegumi iedvesmos ikvienu - kam Latvija sirdī mīļa un dārga - domāt un darboties radoši un drosmīgi.

Viss ir sasniedzams un iespējams. Un jūs tam esat parādījuši formulu - ir jānotic sev, saviem spēkiem; jāliek lietā katram savs talants un tam visam jāpievieno milzu darbs. Aicinu ikvienu mācīties no jums, lai mums katram atsevišķi un visiem kopā izdodas! Lai mēs un īpaši mūsu bērni var lepoties ar Latviju!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI