DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. augustā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Ārlietu ministrijas paziņojums par konflikta eskalāciju Ukrainas austrumos

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ārlietu ministrija uzskata, ka pēdējā laikā novērojamais saspīlējuma pieaugums konflikta zonā Ukrainas Austrumos nopietni iedragā Minskas vienošanos izpildi. Par situācijas saasinājumu atbildību ir jāuzņemas Krievijas atbalstītajiem separātistiem. Īpašu satraukumu rada pieaugošie upuri civiliedzīvotāju vidū un humanitārās situācijas pasliktināšanās.

Tāpat Ārlietu ministrijas bažas izsauc pieaugošais apdraudējums EDSO novērošanas misijai un pret to vērstās darbības, kas ievērojami kavē misijas uzdevumu veikšanu. Latvija uzskata, ka Minskas vienošanās izpildei ir būtiski nodrošināt netraucētu EDSO misijas darbu. 

Ārlietu ministrija aicina visas iesaistītās puses, sevišķi Krievijas Federāciju, pēc iespējas ātrāk darīt visu iespējamo, lai tiktu pārtrauktas apšaudes, atvilkts smagais bruņojums un atjaunots pamiers Ukrainas Austrumos. Ārlietu ministrija atkārtoti uzsver, ka pilnīga Minskas vienošanos nosacījumu izpilde ir galvenais priekšnoteikums ilgtspējīgam konflikta politiskam risinājumam Ukrainas Austrumos, respektējot Ukrainas neatkarību, suverenitāti un teritoriālo integritāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI