DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. janvārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes

Valsts prezidenta uzruna Latvijas prezidentūras EP Padomē svinīgajā atklāšanas pasākumā Berlīnes Rātsnamā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Augsti godātais Birģermeistar - Millera kungs!
Augsti godātais Valsts sekretār – Gila kungs!
Augsti godātais Valsts sekretār – Ederera kungs!
Ekselences!
Dāmas un kungi! 

Esmu pagodināts sveikt Jūs pašā Vācijas sirdī – Berlīnē, Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē svinīgajā atklāšanā! Berlīnē ar mūra krišanu pirms 25 gadiem aizsākās Vācijas atkalapvienošanās, kas tāpat kā Baltijas ceļš kļuva par pagrieziena punktu ceļā uz vienotu Eiropu.

Latvija saņem savu pirmo prezidentūru Eiropas Savienības Padomē pēc desmit dalības gadiem. Šo gadu laikā esam sevi pierādījuši kā mērķtiecīgu, atbildīgu un uzticamu sabiedroto, tāpēc ar pārliecību varu teikt, ka turpināsim attīstīt Eiropas projektu.

Latvijas prezidentūras prioritātes ir ekonomiski augoša, moderna, droša un globāli spēcīga Eiropas Savienība. Gan divdesmit astoņu valstu savienības iekšējie, gan pasaules notikumi un izaicinājumi vēl vairāk nekā jebkad mūs mudina būt vienotiem, efektīviem un atvērtiem sadarbībai.

Latvijas un Vācijas draudzība un intensīvā sadarbība ir divu valstu lielisks partnerības paraugs. Šajās dienās Berlīnē skan Latvijas vārds. Mēs esam šī gada starptautiskās izstādes "Zaļā nedēļa" partnervalsts, un es aicinu Jūs visus iepazīties ar Latvijas paviljonu, kas piedāvā bagātīgu garšu, smaržu un sajūtu paleti.

Latvija ir koru dziedāšanas lielvalsts, savukārt Vācija ir kormūzikas mīļotājvalsts. Pēc brīža šie abi fenomeni savienosies šajā zālē. Mūzika ir viens no spēcīgākajiem Latvijas simboliem, un par to mēs tūlīt pārliecināsimies, klausoties Valsts akadēmisko kori "Latvija" Māra Sirmā vadībā.

Dāmas un kungi!

Latvijas prezidentūras logo ir dzirnakmens – gadsimtiem sens darba simbols, ko griežot graudi top par maizi, un mājās ienāk labklājība un miers. Lai kopīgā darbā veidojam mūsu kopīgās mājas – vienotas, pārticīgas un mierpilnas. 

Esat vienmēr laipni gaidīti Latvijā!

Paldies un patīkamu vakaru!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI