DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. janvārī, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes

Valsts prezidenta uzruna Berlīnē izstādē „Zaļā nedēļa”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Ekselences!
Cienījamās dāmas un godājamie kungi!
Draugi! 

Esiet sveicināti pasaules lielākajā un nozīmīgākajā lauksaimniecības, pārtikas un dārzkopības izstādē - "Zaļā nedēļa"!

Šajā izstādē Latvija piedalās kā partnervalsts, un tas mums ir liels pagodinājums. Tā ir iespēja vēstīt par Latvijā ražoto produkciju un stāstīt par daudzpusīgajām atpūtas iespējām Latvijā. Nav nejauši, ka Latvijas vadmotīvs šajā izstādē skan: "Izbaudi Latviju nesteidzoties". Latvija aicina jūs atrast kaut brīdi laika un izbaudīt nesteidzīgu atpūtu saskaņā ar dabu un visu dabisko.

Latvija lepojas ar garāko jūras krasta līniju, kas ir 494 km gara ar lēzenām balto smilšu pludmalēm, lieliem un maziem akmeņainiem klātiem krastiem, stāvkrastiem un plašām piejūras pļavām. 494 km – tas ir kā attālums no Berlīnes līdz Dortmundei.

Latvija ir viena no zaļākajām valstīm pasaulē un ceturtā mežainākā valsts Eiropā. Senāk jūrās un okeānos burāja no Latvijas koksnes būvētie kuģi, tā visa pasaule iepazina mūsu priedi. Šodien pasaule iepazinusi arī Latvijas bērzu, kas tiek izmantots gan tādos modernos izstrādājumos kā automobiļi un tankkuģi, gan tradicionālajā būvniecībā un mēbelēs. Vairākas paaudzes Latvijā ir izaugušas ar koka šūpuļzirdziņu, kas nu jau kļuvis pazīstams arī ārpus mūsu valsts robežām.

Mūsu auglīgā un nepiesārņotā zeme dod iespēju Latvijas lauksaimniekiem izaudzēt ekoloģiski tīras izejvielas, no kurām tālāk tiek ražoti visdažādākie pārtikas produkti. Mūsu kopstendā ikviens interesents varēs nogaršot Latvijā ražotos piena produktus, iepazīties ar latviešu rupjmaizi, kas cepta pēc senās receptēm, salīdzināt bišu medus produktu dažādību, ko rada Latvijas biškopji. Katrs apmeklētājs varēs izzināt augļu un dārzeņu produkcijas bagātību, dažādās alus šķirnes būs lielisks papildinājums lielajam gaļas, medījumu un zivju produktu klāstam.

Mēs patiesi lepojamies ar savu produktu kvalitāti un veselīgumu. Daudzi mūsu produkti audzēti ar bioloģiskās lauksaimniecības metodēm. Kopumā šeit tiek prezentēti ap 600 Latvijas produkti no vairāk nekā 100 uzņēmumiem.

Izstāde "Zaļā nedēļa" Berlīnē šogad svin savu 80 - to jubileju, bet Latvijai šī būs 20. "Zaļā nedēļa". Tas ir vēsturisks un nozīmīgs brīdis abām valstī, ko mēs vēlamies svinēt kopā, prezentējot mūsu valsti ar tās skaisto "sirmo" galvaspilsētu Rīgu. Pie mums ir, ko redzēt un baudīt gan prātam un garam, gan gardēžiem.

Aicinu jūs apciemot Latviju - valsti, kas katrā no četriem gadalaikiem ir citāda un piedāvā atšķirīgas iespējas izbaudīt atpūtu dabā.

Esiet vienmēr laipni gaidīti Latvijā!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI