DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. novembrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes

Valsts prezidenta uzruna Latvijas Republikas proklamēšanas 96.gadadienai veltītajā svētku koncertā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Evija Trifanova/ LETA

Godātie svētku koncerta viesi!
Televīzijas skatītāji un radio klausītāji visā Latvijā!

Sveicu Jūs visus Latvijas 96.dzimšanas dienā - laikā, kas Latvijai ir nozīmīgs kā svētku, piemiņas un pārdomu laiks! Lai tas mūs stiprina un spārno ticībā, ka Latvijas nākotne ir mūsu ziņā, ka gribam to redzēt vienotu un plaukstošu!

Valsts svētkos suminām Latvijas labākos cilvēkus un sakām paldies visiem, kuri godprātīgi pilda savu darbu.

Šodien, man bija liels gods Melngalvju namā pasniegt 75 valsts augstākos apbalvojumus mūsu labākajiem, kurus apbalvošanai virzījuši mūsu laikabiedri. Apbalvojums ir augstākā pateicība valsts vārdā par nenogurstošu un godprātīgu darbu, kas sakņojas ikdienas darbā un attieksmē pret saviem tuvākajiem, savu ģimeni un valsti.

Augsti godātie lielkrusta komandieri, lielvirsnieki, komandieri, virsnieki un kavalieri! Visi, kas šodien saņēmāt apbalvojumus! Lūdzu piecelieties, lai visa zāle un Latvija var Jūs godināt ar aplausiem! Paldies!

Dāmas un kungi!

Pagājušajos Valsts svētkos mēs ieviesām jaunu tradīciju – šajā dienā uz Nacionālā teātra skatuves aicināt tos jauniešus, kuri piedalījušies skolēnu konkursā "Mana kā Valsts prezidenta uzruna Latvijai dzimšanas dienā" un guvuši žūrijas augstāko vērtējumu. Šo tradīciju turpinām arī šogad. 18.novembris ir diena, kad dot vārdu jaunajiem, jo viņiem pieder nākotne, viņi cels Latviju!

Pirms nedēļas labāko darbu autori no visas Latvijas - Alūksnes, Bauskas, Cēsīm, Jelgavas, Kandavas, Ķeguma, Madlienas, Ogres, Pāvilostas, Pļaviņām, Rīgas, Rēzeknes, Straupes, Talsiem un Valkas pulcējās Melngalvju namā, lai saņemtu apbalvojumus. Žūrija no 185 rakstiskajām un 9 video uzrunām izvēlējās labākos un šodien uz Nacionālā teātra skatuves es aicinu šī gada konkursa uzvarētājus – Andru Baltiņu no Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolas, Kārli Robertu Rudzīti no Straupes pamatskolas un Dāvi Burku no Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas, lai nolasītu savu darbu fragmentus. Lūdzu!

Dāmas un kungi!

Pēc mirkļa sāksies Latvijas 96.gadadienai veltītais koncerts. Šī vakara programmā uz skatuves redzēsiet jaunos, talantīgos un daudzsološos – tos, kuriem būs jānes mūsu valsts vārdu pasaulē, kā arī tos, kuri sevi mūzikā un mākslā jau pierādījuši.

Vēlos izteikt vislielāko pateicību "Latvijas koncertiem" un Guntaram Ķirsim par veiksmīgo līdzšinējo sadarbību, veidojot svētku koncertu programmas un plānojot to norisi ne tikai Rīgā, bet visā Latvijā.

Paldies visiem mūziķiem, kuri mūsu valsts nozīmīgākajā dienā dodas uz dažādiem Latvijas novadiem, lai tur radītu svētku sajūtu. Šogad svētku koncerti skan Aucē, Cēsīs, Krāslavā un Kuldīgā.

Lai šis vakars Latvijas Nacionālajā teātrī un ikvienā Latvijas novadā un mājā ir svētku noskaņām piepildīts, gaišs un svinīgs!

Dievs svētī Latviju!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI