SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
15. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Palielināta maksa par iepriekš iegūtas izglītības pielīdzināšanu

Stājas spēkā 15.03.2018.
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Grozījumi neskars tos, kas grāda vai kvalifikācijas pielīdzināšanu jau ir veikuši.

FOTO: Māris Kaparkalējs

Šodien spēkā stājas grozījumi Akadēmiskās informācijas centra pakalpojumu cenrādī, kas paredz, ka Latvijā iegūto grādu un profesionālo kvalifikāciju pielīdzināšana, ja tie iegūti pirms 2000. gada, no kura ir jauns grādu un profesionālo kvalifikāciju piešķiršanas regulējums, turpmāk izmaksās 23 eiro.

Gadījumā, ja akadēmiskais grāds vai profesionālā kvalifikācija iegūta pirms 2000. gada 26. decembra (arī PSRS laikos), kad spēkā stājās Augstskolu likumā noteiktais grādu un profesionālo kvalifikāciju tiesiskais regulējums, šādu izglītības dokumentu nepieciešams pielīdzināt.

Akadēmiskās informācijas centrs (AIC) pielīdzināšanu veic atbilstoši Ministru kabineta noteikumos Nr. 409 "Nodibinājuma "Akadēmiskās informācijas centrs" maksas pakalpojumu cenrādis" noteiktajam izcenojumam. Grozījumi cenrādī paredz, ka maksa par Latvijā iegūto grādu un profesionālo kvalifikāciju pielīdzināšanu, ja tie iegūti pirms grādu un profesionālo kvalifikāciju piešķiršanas regulējuma spēkā stāšanās 2000. gada 26. decembrī, ir 23 eiro (līdzšinējo 11 eiro vietā).

Šī maksa gan ir vienreizēja – tos, kas savus dokumentus jau pielīdzinājuši, tas neskars. Savukārt tiem, kas to vēl nav izdarījuši, dokumenti būs jāpielīdzina pēc jaunā cenrāža.

Kā skaidrots grozījumu anotācijā, jaunā cena ir noteikta, lai Akadēmiskās informācijas centrs pielīdzināšanu varētu veikt bez valsts budžeta finansējuma attiecīgā uzdevuma veikšanai, attiecīgi šo summu pilnībā nosedzot personai, kura plāno pielīdzināt savu izglītības dokumentu.

Izmaksu apmērs aprēķināts atbilstoši pakalpojuma pašizmaksai un lai nodrošinātu Akadēmiskās informācijas centra pakalpojumu sniegšanas ilgtspēju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI