SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
19. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Latvijai 100
1
1

Šogad pie valsts un pašvaldību iestādēm Lietuvas, kā arī Igaunijas neatkarības dienā būs jāizkar karogs

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Lūka, LETA

Pie valsts un pašvaldību iestādēm 2018. gadā karogs būs jāizkar arī Lietuvas Republikas neatkarības dienā 16. februārī un Igaunijas Republikas neatkarības dienā 24. februārī, paredz Ministru kabinetā pieņemtais rīkojums.

Saskaņā ar Ministru kabineta pieņemto rīkojumu karogs pie valsts un pašvaldību iestādēm 2018. gadā būs jāizkar arī Lietuvas Republikas neatkarības dienā 16. februārī un Igaunijas Republikas neatkarības dienā 24. februārī.

Savukārt pie privāto tiesību juridisko personu un personu apvienību ēkām, kā arī dzīvojamām ēkām karoga izkāršana minētajos datumos ir ieteicama, bet brīvprātīga.

Attiecīgais rīkojums pieņemts saskaņā ar Latvijas valsts karoga likuma 7. panta trešo daļu, kas paredz, ka karogs jālieto ne tikai likumā jau norādītajās svētku, atceres un atzīmējamās dienās, bet arī citos Ministru kabineta vai pašvaldību noteiktajos gadījumos.

Rīkojuma projekta anotācijā minēts, ka tas izstrādāts ar mērķi godināt Igaunijas Republikas proklamēšanas un Lietuvas Republikas valstiskās neatkarības atjaunošanas simtās gadadienas svinības.

Līdzīgu ieceri – izkārt savu valstu karogus Baltijas valstu nacionālajās dienās pie valsts un pašvaldību ēkām – nākamgad īstenos arī Igaunija un Lietuva.

Savukārt Latvijas valsts karoga likuma 8. pants nosaka, ka Lietuvas valsts atjaunošanas dienā un Igaunijas Republikas neatkarības dienā līdzās Latvijas valsts karogam Rīgas pils Svētā gara tornī, pie Latvijas Valsts prezidenta rezidences, Saeimas galvenās ēkas un Ministru kabineta ēkas novietojams arī attiecīgās valsts nacionālais karogs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI