SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
30. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Aizliedz veikalos tirgot alkoholu lielajās plastmasas pudelēs

Stājas spēkā 30.06.2017.
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Plastmasas “divlitrenēm” no veikalu plauktiem būs jāpazūd līdz 2018. gada aprīlim. Likumdošanas grozījumus deputāti pamato ar neiepriecinošiem alkohola patēriņa skaitļiem, kas Latvijā joprojām ir vieni no augstākajiem Eiropā un pasaulē.

FOTO: Evija Trifanova/ LETA

Šodien stājas spēkā grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kuri nosaka, ka no nākamā gada 1. janvāra alkoholisko dzērienu ražotājiem būs jāpārtrauc alus un alkoholisko kokteiļu pildīšana lielajās plastmasas pudelēs, lai šo produkciju realizētu Latvijas tirgū. Alkoholu šādā iepakojumā būs atļauts pārdot tikai līdz tā derīguma termiņa beigām, bet ne ilgāk kā līdz 2018. gada 31. martam.

Grozījumi likumā faktiski nozīmē, ka plastmasas "divlitrenēm" no veikalu plauktiem būs jāpazūd līdz 2018. gada aprīlim.

Likumdošanas izmaiņas paredz, ka alu, raudzētos un pārējos alkoholiskos dzērienus, kā arī starpproduktus aizliegs pārdot plastmasas pudelēs, kuru tilpums pārsniedz puslitru, ja dzēriens ir stiprāks par 5,8 grādiem. Šos dzērienus drīkstēs tirgot iepakojumos no 0,5 litriem līdz litram, ja absolūtā spirta daudzums tajos nepārsniegs 5,8 tilpumprocentus.

Aizliegums attieksies uz alu, sidru, kā arī alkoholiskajiem kokteiļiem un dažādiem starpproduktiem, piemēram, stiprinātiem vīniem, vermutiem, liķieriem un liķiera tipa vīniem.

Ierobežojumi neattieksies uz stikla, keramikas, koka, metāla vai komplekso iepakojumu, kas sastāv no polimēra vai lamināta maisa, kas iepakots kartona kastē. Tāpat aizliegums neattieksies uz gadījumiem, kad dzērienu tirgos ražošanas vietā vai ražotāja struktūrvienībā. Alus darītavās un to specializētajos veikalos izlejamā alus tirdzniecība būs atļauta arī plastmasas pudelēs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI