SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
12. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Pašvaldības

Kārtība, kā pašvaldības savstarpēji norēķinās par skolēnu izglītošanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noteikumu projekts ir saskaņots ar Latvijas Pašvaldību savienību.

FOTO: Edijs Pālens/ LETA

Šodien, 12. jūlijā, spēkā stājas jauni Ministru Kabineta (MK) noteikumi, kas nosaka kārtību, kādā pašvaldības, kurās deklarētie skolēni dodas mācīties uz citas pašvaldības skolu, noslēdz līgumus ar otru pašvaldību par izglītības pakalpojumu apmaksu.

Līdz ar skolēnu skaita samazinājumu un izglītības iestāžu slēgšanu arvien biežākas ir situācijas, kad skolēns, kas deklarēts vienā pašvaldībā, dodas mācīties uz citu pašvaldību. Tādā gadījumā pašvaldībām ir nepieciešams vienoties par to, kādā veidā tiks apmaksāti izglītības pakalpojumi.

Līdz ar to spēkā stājas jauni MK noteikumi Nr. 418 "Kārtība, kādā veicami pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem". To galvenais uzdevums ir noteikt vienotus būtiskākos nosacījumus visām pašvaldībām savstarpējo norēķinu veikšanai.

MK noteikumu 2. punkts nosaka, ka pašvaldībai, kuras administratīvajā teritorijā deklarētie iedzīvotāji izmanto citas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, sākumskolas, pamatskolas, vidusskolas vai vakara un neklātienes (maiņu) vispārējās izglītības iestādes sniegtos pakalpojumus, ir pienākums slēgt līgumu.

Papildus noteikts, ka pēc vienošanās līgumus par savstarpējiem norēķiniem var slēgt arī par interešu izglītības, profesionālās izglītības un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem.

Jaunie noteikumi aizvieto MK noteikumus Nr. 250 "Kārtība, kādā veicami pašvaldību savstarpējie norēķini par izglītības iestāžu vai sociālās aprūpes iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem". Tāpēc paredzēts, ka līgumi par izglītības iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem, kas noslēgti līdz MK noteikumu Nr. 250 spēkā stāšanās dienai, ir spēkā līdz attiecīgā līguma termiņa beigām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI