SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
01. jūlijā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Pašvaldības
2
2
2
2

Ar „Rīdzinieka karti” – lētākas arī sabiedriskā transporta biļetes

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

„Rīdzinieka karte” sabiedriskā transporta pasažieriem ļaus iegādāties vienas stundas biļeti, kā arī izmantot autostāvvietas ar 20% atlaidi.

FOTO: Ieva Lūka/ LETA

No 1. jūlija stājas spēkā izmaiņas trijos Rīgas domes saistošajos noteikumos, kas nosaka, ka „Rīdzinieka kartes” īpašnieki varēs saņemt dažādas atlaides, iegādājoties sabiedriskā transporta biļetes, kā arī uz izdevīgāku noteikumu pamata novietot transportlīdzekli SIA „Rīgas satiksme” administrētajās autostāvvietās.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 197 "Grozījumi Rīgas domes 2010. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 89 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā" nosaka, ka no 1. jūlija "Rīdzinieka kartes" īpašnieki varēs iegādāties vienas stundas biļeti par 1,15 eiro darbdienām un 0,60 eiro brīvdienām. Iegādājoties šādu biļeti, pasažieris stundas laikā varēs veikt neierobežotu skaitu braucienu ar pārsēšanos. Turklāt pēdējo braucienu pasažieris drīkstēs reģistrēt biļetes derīguma termiņa 60. minūtē, tas nozīmē, ka faktiski biļeti klients var paspēt pēdējo reizi reģistrēt, kad kopš pirmā reģistrācijas brīža ir pagājušas 59 minūtes un 59 sekundes. Tālāk viņš var braukt līdz maršruta galapunktam neatkarīgi no ceļa ilguma.

Tāpat rīdziniekiem tiks piedāvātas "slīdošā grafika biļetes". Šī abonementa biļete galvaspilsētā deklarētajiem izmaksās 15 eiro. Tā būs derīga 15 dienu periodā jebkuras piecas dienas, kas var nebūt secīgas.

Biļešu reģistrācija jāveic katru reizi, iekāpjot sabiedriskajā transportā. Pēdējās biļetes reģistrācija jāuzsāk 14. dienā, jo 15. dienas pulksten 23:59 biļešu derīguma termiņš beigsies.

Rīgas sabiedriskā transporta pasažieri, kuriem nav "Rīdzinieka kartes", varēs saņemt Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem no jūlija ieplānotās atlaides ar nosacījumu, ka viņu pārstāvētā pašvaldība noslēgusi pasūtījuma līgumu ar Rīgas pašvaldību, piekrītot kompensēt šo atlaižu starpību.

Savukārt Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 206 "Grozījumi Rīgas domes 2010. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr. 89 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā" paredz, ka "Rīdzinieka karti" varēs iegūt jebkura persona, samaksājot 12 mēnešu maksu 775 eiro (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli).

Bet Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 195 "Grozījumi Rīgas domes 2013. gada 5. februāra saistošajos noteikumos Nr. 206 "Rīgas pilsētas pašvaldības maksas autostāvvietu apsaimniekošanas un lietošanas saistošie noteikumi" paredz, ka no 1. jūlija "Rīdzinieka kartes" īpašnieki varēs apmaksāt autostāvvietas pakalpojumus B, C un D zonā ar 20% atlaidi. Lai varētu izmantot šo priekšrocību, nepieciešams "Rīdzinieka kartē" aktivizēt e-maciņu, kas dod iespēju apmaksāt stāvvietas pakalpojumus ar "Rīdzinieka karti", kurā jau ieskaitīta elektroniskā nauda.

Kopš 2013. gada nogales Rīgā deklarētām personām vai tām personām, kurām Rīgā ir īpašums, ir iespēja noformēt "Rīdzinieka karti". Līdz šim noformētas vairāk nekā 340 000 "Rīdzinieka kartes".

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI