SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
26. novembrī, 2013
Lasīšanai: 4 minūtes
4
4

Palīdzēt var, ziedojot konkrētai personai

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atbalstīt bojā gājušo ģimenes un bērnus var, veicot ziedojumu uz speciālu Rīgas domes Finanšu departamenta atvērtu kontu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem. Ziedojuma mērķa uzdevumā ir obligāti jānorāda, ka tas ir domāts Zolitūdes traģēdijā cietušajiem, kā arī var precizēt, kādai personai un kādam nolūkam (ikdienas tēriņi, veselības uzlabošana, izglītība u.c.) vēlaties ziedot.

FOTO: Edijs Pālens/ LETA, LV portāla kolāža

Diemžēl bija vajadzīga tik liela traģēdija, kāda 21.novembrī notika Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam „Maxima”, kas paņēma 54 cilvēku dzīvības, lai mēs uzzinātu, cik apbrīnojami saliedēti un izpalīdzīgi varam būt. Cilvēki meklē iespējas palīdzēt bojā gājušo un cietušo tuviniekiem dažādos veidos. Netrūkst cilvēku, kas vēlas savu artavu sniegt konkrētai personai, pat nezinot tās vārdu, jo aizkustinājis kāds televīzijā redzēts kadrs vai stāsts. Kā varam palīdzēt?

Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte aicina cilvēkus sadarboties ar Rīgas Sociālo departamentu, zvanīt un vaicāt, kam un kā palīdzēt, nevis rīkoties pašiem. Palīdzēt gribētājiem ir jāņem vērā, ka dažkārt palīdzība var būt arī uzbāzīga, emocionāli nodarot pāri. Turklāt cilvēki var reaģēt dažādi, arī agresīvi. "Mēs varam daudzas lietas izdarīt godīgi un kopā!" uzsver departamenta pārstāve,  "tāpēc palīdzības koordinēšanu uzņemas Rīgas domes Sociālais dienests."

Rīgas domes Labklājības informatīvais bezmaksas tālrunis ir 80005055

(darba laikā: P., O., T., C. 9.00.-17.00.; piektd. 9.00.-16.00)

Kā pastāstīja Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice, cilvēki izsaka vēlmi ziedot konkrētiem bērniem. Iedzīvotāji zvana, ka vēlas palīdzēt tieši puisītim Filipam, kuram gāja bojā abi vecāki, vai trīs māsām, kuru mamma palika zem veikala drupām. Zvana, ka vēlas ļoti atbalstīt meiteni, kas ilgi stāvējusi pie veikala un kuru rādīja visās televīzijās. Saprotamu iemeslu dēļ šo bērnu vārdi netiek publicēti. Taču, ja palīdzību sniegt gribošās personas piezvanīs uz informatīvo tālruni, departamenta speciālisti sniegs nepieciešamo informāciju, kā varat ziedot naudu vai sniegt cita veida palīdzību konkrētam bērnam vai ģimenei, šo informāciju norādot maksājuma uzdevumā, pārskaitot naudu uz Rīgas domes Finanšu departamenta kontu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem.

Rīgas domes Finanšu departamenta konts Zolitūdes traģēdijā cietušajiem

LV39NDEA0080100001123
Reģ. Nr. 90000064250

"Mūsu rīcībā ir informācija par 23 bērniem, kuriem ir gājis bojā viens no vecākiem vai abi, taču informācija var mainīties," stāstīja L.Brice. "Ja nezināt, kuram tieši bērnam vēlaties sniegt atbalstu, norādiet maksājuma uzdevumā - bērniem, kuri zaudēja vienu vai abus vecākus Zolitūdes traģēdijā. Tad to sadalīs līdzīgi starp visiem bērniem, kuri zaudēja vecākus, kad iebruka veikala jumts."

Labklājības departamenta direktore informēja, ka ir plānots mērķa ziedojumus vēlāk pārskaitīt uz speciāli izveidotiem kontiem uz cietušo bērnu vārda. Ziedotājs var norādīt, kādiem mērķiem šī nauda ir domāta, piemēram, tie var būt ikdienas tēriņi, bet iespējams arī veidot depozīta kontu bērna nākotnes izglītībai, kuru varēs izmantot pēc tam, kad šis bērns sasniegs pilngadību. Iespējas ir dažādas, tāpēc, ja vēlaties palīdzēt, zvaniet uz norādīto tālruņa numuru.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI