SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
21. maijā, 2013
Lasīšanai: 2 minūtes
3
6
3
6

Latvijas prezidentūru ES Padomē koordinēs zinoši valsts pārvaldes darbinieki

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kopš 2010.gada Eiropas Savienības Padome īsteno dalībvalstu TRIO prezidentūru. Latvija kopā ar Itāliju un Luksemburgu ES Padomē prezidēs 18 mēnešus - no 2014.gada vidus līdz 2015.gada beigām.

LV portāla infografika

2015.gada pirmajā pusē norisināsies Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē. Katras prezidentūras stūrakmens ir profesionāli un zinoši cilvēki, tādēļ jau no šā gada maija ir uzsāktas prezidentūras sagatavošanā un nodrošināšanā iesaistīto centralizētās saturiskās mācības. Tās nodrošinās iespēju iegūt jaunas zināšanas un prasmes aptuveni 1150 prezidentūras plānošanā un norisē tieši iesaistītajām personām (ES Padomes darba grupu vadītājiem, darba grupu vadītāju vietniekiem, prezidentūras koordinatoriem un ekspertiem).

Mācību mērķis ir paplašināt valsts pārvaldē strādājošo zināšanas par ES institucionālo uzbūvi, lēmumu pieņemšanas procesu un ES dokumentu izstrādi, kā arī pilnveidot sanāksmju vadīšanas, sarunu risināšanas un publiskās runas prasmes.

Vienlaikus šā gada aprīlī sākās prezidentūras personāla angļu valodas mācības, kā arī ir iespēja uzlabot franču valodas zināšanas. Visas mācību programmas ir savstarpēji papildinošas, tādējādi veicinot valsts pārvaldes darbinieku svešvalodu prasmju uzlabošanu un izpratni par ES institucionālajiem jautājumiem.

Prezidentūras mācības ir pēdējos gados lielākā investīcija valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstībā Latvijā un ne tikai nodrošinās prezidentūras ES Padomē funkciju izpildi, bet arī stiprinās valsts spēju aizstāvēt savas intereses.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI