SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
06. septembrī, 2011
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
TĒMA: Lauku attīstība
1
9
1
9

Makšķerēšanas kartes var iegādāties arī internetā

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Tiešsaistē makšķerēšanas karti var iegādāties 24 stundas septiņas dienas nedēļā, un tās dizaina ziņā neatšķiras no tipogrāfijā izgatavotajām.

Jau kopš šā gada 23. augusta makšķerēšanas kartes var iegādāties arī internetā. Portālā www.makskeresanaskarte.lv, izmantojot Latvijā populārākās debetkartes un kredītkartes, kā arī norēķinoties „Swedbank” internetbankā, iespējams nopirkt gada un trīs mēnešu makšķerēšanas karti. Veidlapu var izvēlēties aizpildīt kādā no trīs valodām – latviešu, angļu vai krievu valodā. Līdztekus iegādei internetā makšķerēšanas kartes joprojām var un turpmākos vismaz piecus gadus varēs iegādāties arī līdzšinējās tradicionālajās (vairāk nekā 1200) karšu pārdošanas vietās.

Kaut arī pašlaik vēl nav iestājusies aktīvā makšķerēšanas sezona (tā sāksies septembra pēdējā dekādē), pirmajā vietnes darbības nedēļā internetā jau bija nopirkts vairāk nekā 20 makšķerēšanas karšu – LV portālu informēja SIA "Leards" valdes loceklis Rolands Grīslis. Tiešsaistē makšķerēšanas karti var iegādāties 24 stundas septiņas dienas nedēļā, un tās dizaina ziņā neatšķiras no tipogrāfijā izgatavotajām.

Kā makšķerēšanas karti nopirkt internetā

Lai elektroniski nopirktu makšķerēšanas karti, makšķerniekam vispirms jāizšķiras, kurā no trim piedāvātajām valodām viņš to darīs, un tad mājaslapā norādītajos laukos jāizvēlas vajadzīgās kartes veids, jāieraksta vārds, uzvārds un personas kods. Ja cilvēkam nav Latvijas Republikas piešķirtā personas koda, atbilstošajā laukā jāieraksta personai piederošā analogā personību apliecinošā dokumenta numurs.

Ja makšķernieks vēlēsies iegādāties makšķerēšanas karti visam gadam, tad kartes derīguma termiņš automātiski tiks uzrādīts no konkrētā gada 1. janvāra līdz 31. decembrim. Var izvēlēties pirkt karti trīs mēnešiem. Tādā gadījumā jānorāda vēlamais sākuma datums, bet kartes beigu termiņš tiks aprēķināts automātiski – trīs mēneši no ierakstītā sākuma datuma, bet ne ilgāk par konkrētā gada 31. decembri.

Pirms apmaksas veikšanas nepieciešams atzīmēt lauku, ar kuru apstiprina, ka pircējs tik tiešām ir izlasījis makšķerēšanas kartes lietošanas noteikumus turpat mājaslapā latviešu, krievu vai angļu valodā.

Patīkams ir fakts, ka makšķerēšanas karti nebūs iespējams nopirkt, kamēr visi elektroniskās veidlapas lauki nebūs aizpildīti pareizi. Tas ļaus izvairīties no nevajadzīgām nesaskaņām un liekiem uztraukumiem.

Pēc tam kad tiks veikta apmaksa internetā, makšķernieks uz norādīto mobilā tālruņa numuru saņems apstiprinājumu par veiksmīgu pakalpojuma apmaksu. Savukārt iegādāto karti varēs lejuplādēt un izdrukāt no elektroniskās vēstules uz veidlapā norādīto e-pastu. Uz izdrukas būs redzams kartes attēls, makšķernieka vārds, uzvārds, personas kods, kartes derīguma termiņš un kartes unikālais numurs, kurš katrai iegādātai kartei būs atšķirīgs, mainoties automātiski augošā secībā.

Uz visām nopirktajām kartēm ir ļoti svarīga norāde, ka makšķerēšanas karte derīga tikai, uzrādot inspektoram personu apliecinošu dokumentu. Saskaņā ar Ministru kabineta 2009. gada 22. decembra noteikumu Nr. 1498 "Makšķerēšanas noteikumi" 2. punktu makšķerēšanas laikā ir jābūt līdzi derīgai makšķerēšanas kartei un arī personu apliecinošam dokumentam, kas ļauj personu identificēt.

"Patīkams ir fakts, ka makšķerēšanas karti nebūs iespējams nopirkt, kamēr visi elektroniskās veidlapas lauki nebūs aizpildīti pareizi."

Inspektori par elektroniskās makšķerēšanas kartes autentiskumu varēs pārliecināties, ar bezmaksas tālruņa īsziņu nosūtot makšķerēšanas kartes unikālo numuru makšķerēšanas karšu reģistram. Uzreiz pēc īsziņas nosūtīšanas inspektors saņems bezmaksas atbildes īsziņu, kurā būs norādīts kartes derīguma termiņš, īpašnieka vārds, uzvārds, personas kods vai analogā personu apliecinošā dokumenta numurs, ja kartes īpašniekam nav Latvijas Republikas piešķirtā personas koda.

Visas iegādātās kartes būs reģistrētas, un pieeja reģistram būs "Leards" un Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamenta atbildīgajām amatpersonām.

Makšķerēšanas karšu tirdzniecības sistēmu sadarbībā ar SIA "Leards" izstrādāja SIA "City Credit". Sistēmas izveidošanā nav izmantoti valsts budžeta līdzekļi.

Vienā dienā ar vietnes atklāšanu

Jāteic, ka SIA "Leards" 23. augustā arī uzzināja, ka ir uzvarējis atklātā konkursā par tiesībām izplatīt makšķerēšanas kartes vēl turpmākos piecus gadus – no 2012. gada sākuma līdz 2016. gada beigām. Vai piedalīšanās šajā konkursā bija sava veida stimuls interneta iespēju radīšanai makšķerniekiem?

"Nenoliegšu, jā. Makšķerēšanas karšu tirdzniecību internetā veidojām, arī domājot par dalību konkursā. Tā bija viena no prasībām visiem pretendentiem," uzsver SIA "Leards" pārstāvis R. Grīslis.

"Uz visām nopirktajām kartēm ir ļoti svarīga norāde, ka makšķerēšanas karte derīga tikai, uzrādot inspektoram personu apliecinošu dokumentu."

Domājot par makšķernieku vēlmi iegādāties ne tikai gada un trīs mēnešu, bet arī viena mēneša vai pat vienas dienas makšķerēšanas karti, R. Grīslis ir pragmatisks: "Runas par to, ka varētu būt vēl trešais kartes veids, norisinās – jā, daļa makšķernieku vēlas šādu piedāvājumu. Cik noprotu, makšķernieku starpā būs vēl kādas debates. Bet šos jautājumus neizlemjam mēs, tā ir valdības kompetence. Ja šādas kartes nolems ieviest, tad mēs tās piedāvāsim, arī internetā."
Labs saturs
9
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI