SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
19. maijā, 2008
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums

Par darba līguma nenoslēgšanu rakstveidā – sods līdz 5000 latiem

Publicēts pirms 16 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2008. gada 14. maijā stājās spēkā grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Saskaņā ar minētajiem grozījumiem tiek paaugstināts administratīvā naudas soda apmērs gadījumos, kad ir pārkāpti darba tiesisko attiecību vai darba aizsardzības regulējošie normatīvie akti, portālu LV.LV informē Mārtiņš Pozņaks, Valsts darba inspekcijas (VDI) Sabiedrisko attiecību nodaļas speciālists.

Par darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības regulējošo normatīvo aktu pārkāpumiem jaunie Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumi paredz būtisku soda sankciju pieaugumu. Piemēram, par darba līguma nenoslēgšanu rakstveidā naudas sods darba devējam būs - fiziskai personai vai amatpersonai no 100 līdz 350 latiem, savukārt juridiskai personai no 750 līdz 5000 latiem.

"Cerams, ka administratīvo sodu sankciju palielinājums liks darba devējiem aizdomāties un saprast, ka izdevīgāk ir slēgt darba līgumus un maksāt nodokļus, nevis maksāt sodus,"

VDI direktore Rita Elce

Kodeksa grozījumi paredz lielāku atbildību arī darba aizsardzības pakalpojumu sniedzējiem – kompetentiem speciālistiem un institūcijām.

„Cerams, ka administratīvo sodu sankciju palielinājums liks darba devējiem aizdomāties un saprast, ka izdevīgāk ir slēgt darba līgumus un maksāt nodokļus, nevis maksāt sodus,” skaidro VDI direktore Rita Elce.

Plašāka informācija par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa grozījumiem, kā arī darba tiesisko attiecību un darba aizsardzības normatīvajiem aktiem pieejama VDI mājaslapas www.vdi.gov.lv sadaļā „Normatīvie akti”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI