DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicina atvērt čekas izpētes krājuma trešo sējumu Lielais Brālis Tevi Vēro: VDK un tās piesegstruktūras

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
LPSR Valsts drošības komitejas zinātniskās izpētes komisija kopā ar Latvijas Universitāti un LPSR VDK pret latviešu tautu veikto totalitāro noziegumu dokumentu digitalizācijas krātuvi aicina š. g. 7. decembrī plkst. 17.30 Šēla savrupnamā, Krišjāņa Valdemāra ielā 11a, Rīgā (Kultūras ministrija) uz rakstu 3. sējuma Lielais Brālis Tevi Vēro: VDK un tās piesegstruktūras, ko veidojis Latvijas Universitātes, Sociālās atmiņas pētniecības centra autoru kolektīvs, atvēršanu.

Vairāk ne kā divdesmit piecu komisijas locekļu, piesaistīto ekspertu un stipendiātu pētījumus, kas ir veikti laika posmā no 2016. gada janvāra līdz 2016. gada septembrim, publicēs šajā un nākamajos rakstu sējumos. Trešajā sējumā desmit pētnieku skatījumi uz PSRS totalitāro un administratīvi birokrātisko režīmu, tā īstenotajām represijām, kā arī VDK piesegstruktūrām. Komunikāciju zinātņu doktora Mārtiņa Kaprāna vadīto Sociālās atmiņas pētniecības centru pārstāv, piemēram, literatūrzinātniece, filoloģijas doktore Inguna Daukste-Silasproģe ar apskatu par LPSR Miera aizstāvēšanas komiteju, kā mītne arhitekta Heinriha Šēla savrupnams Gorkija ielā 11a bija PSRS okupācijas gados.

Redakcijas kolēģiju vada vēstures doktors Kārlis Kangeris, tajā ir juridisko zinātņu doktore Kristīne Jarinovska, vēstures doktori Mēlis Maripū (Igaunija) un Arūns Bubnis (Lietuva). Zinātniskā redaktore ir Kristīne Jarinovska, literārā redaktore – Ieva Kalniņa. Atklāšanā vērtējumu sniegs Latvijas Universitātes rektors, akadēmiķis Indriķis Muižnieks,

12. Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs, vēstures doktors Ritvars Jansons un Valsts valodas centra direktors, profesors Māris Baltiņš.

Pirmie 50 lasītāji pēc atvēršanas saņems grāmatas eksemplāru bez samaksas.

Dr. iur. Kristīne Jarinovska
komisijas priekšsēdētāja vietniece juridiskās zinātnes jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI